Uleiul din seminte de canepa

9 Beneficii

Uleiul din seminte de canepa

Uleiul din seminte de canepa

Semințele de cânepă sunt bogate în proteine, acizi grași polinesaturați, omega 6, omega 3 și fibre insolubile. Ele sunt o sursă excelentă de tocoferoli sau antioxidanți din Vitamina E. Sunt bogate în minerale, cum ar fi potasiu, magneziu, fier, zinc, calciu, fosfor și au în plus microelemente de stronțiu, toriu, arsenic și crom.

Uleiul de cânepă poate fi utilizat pentru a crește imunitatea, combate îmbătrânirea pielii și imbunătățește sănătatea cardiovasculară. Mai multe tipuri de studii arată că acidul gama-linoleic prezent în uleiul de cânepă poate încetini procesul de îmbătrânire și de combatere a psoriazisului.

Enumerăm mai jos si cele 9 beneficii explicate pe larg.

1. Uleiul de canepa ajuta la mentinerea unui echilibru hormonal

Sâmânța de cânepă este singura sămânță comestibilă care conține acid gamma-linolenic, care este în cele din urmă convertit în hormoni protectori – prostaglandine, care reglează echilibrul hormonal și sprijină sănătatea în timpul menopauzei.

2. Ulei de canepa regenereaza si energizeaza stratul protector al pielii

Datorită conținutului ridicat de acizi omega 3 si omega 6 acizi grași, ulei de cânepă are o compoziție similară lipidelor pielii, care îl face să fie un excelent emolient natural și hidratant. Este deosebit de util pentru pielea și unghiile uscate, piele obosită sau deshidratată. Aceasta crește capacitatea de elasticitate a pielii și retenția apei în țesuturi. Uleiul de cânepă pur poate fi utilizat pentru a trata părul uscat și este adesea inclus în balsamuri pentru păr.

3. Uleiul de canepa este minunat pentru vegetarieni

Obținerea unui echilibru corect de acizi omega-3 si omega-6 acizi grași poate fi dificil de obținut de vegetarieni si vegani. Uleiul de cânepă are raportul optim al acestor acizi.

4. Uleiul de canepa ajuta la scaderea colesterolului

Este singurul ulei vegetal care conține omega-3 si omega-6 acizi grași în raport de 3: 1. El poate ajuta la scăderea nivelului colesterolului prin accelerarea proceselor metabolice. Cu un metabolism mai rapid, grăsimile se ard într-un ritm mai rapid și nu sunt depozitate pe pereții arterelor.

5. Uleiul de canepa poate fi bun pentru diabetici

Datorită conținutului scăzut de carbohidrați și de zahăr, uleiul de cânepă este un aliment de mare ajutor pentru diabetici. Substanțele nutritive prezente în el poate ajuta meținerea zahărului din sânge la un nivel moderat.

6. Uleiul de canepa poate ajuta la prevenirea Psoriazisului

Psoriazisul este cauzat de o deficiență de acizi grași omega-6 în organism. Acizii grași prezenți în uleiul de cânepă ajută îmbunătățirea oxigenării pielii și hidratează.

7. Uleiul de canepa poate stimula imunitatea

Acizii grași omega-3 și omega-6 pot îmbunătăți imunitatea. Mai mult, ei reglează flora intestinală, construind astfel o barieră naturală împotriva microbilor și astfel, cresc rezistența organismului.

8. Uleiul de canepa ajuta la prevenirea demielinizarea sistemului nervos

Acizii grași esențiali sunt necesari pentru o structură sănătoasă a membranelor celulare. De asemenea, ei împiedică demielinizarea, distrugerea învelișului de mielină (o membrana care protejeaza celulele nervoase).

9. Uleiul de canepa poate ajuta la prevenirea varicelor

Ca și alți compuși bogați în omega-3, uleiul de cânepă poate subția sângele, reduce formarea cheagurilor de sânge și de varice.

Print Friendly, PDF & Email
No comments yet.

Lasă un răspuns