Sucul de mere- inamicul Alzheimer-ului

Sucul de mere- inamicul Alzheimer-ului

Vechea zicală „Un măr pe zi ține doctorul departe” conține un mare adevăr. O cercetare a descoperit că un consum de trei ori pe săptămână de suc de mere ajută la prevenirea bolii Alzheimer, dar și a bolilor de inimă.

Dr. Thomas Shea, un neurobiolog, și echipa sa de cercetare de la Universitatea din Massachusetts au depășit 10 ani de studiere a efectelor merelor asupra sănătății creierului. Au folosit tuburi de testare, felurite mâncăruri și șoareci pentru ani de zile. Apoi, în cele din urmă, ei și-au confirmat concluziile cu un studiu clinic uman.

Douăzeci și unu de pacienți cu Alzheimer, cu vârste între 72 și 93 de ani, au fost hrăniți cu un pahar de suc de mere de două ori pe zi timp de treizeci de zile. Au existat îmbunătățiri în memorie, precum și stări emoționale negative asociate în mod obișnuit cu Alzheimer.

Dr. Shea a concluzionat că, consumând suc de mere doar de trei ori pe săptămână, ar fi posibil ca șansele dumneavoastră de Alzheimer să fie redus cu 75% . Și există și alte beneficii. Alte studii pe animale au demonstrat că merele protejează inima, măresc metabolismul lipidic și reduc inflamația.

Un studiu efectuat de Universitatea de Stat din Florida de către dr. Bahram Arjmandi, care a implicat mai multe femei în vârstă de 45-65 de ani, a descoperit că o dietă cu mere a redus colesterolul la femei cu 23% în șase luni. Femeile au pierdut, de asemenea, în medie trei kg și jumătate.

Așa că, mâncați numai mere cultivate ecologic sau mere care sunt cultivate la țară pe plan local.

Adesea, merele cultivate pe plan local nu sunt pulverizate cu pesticide.  Deci, merele de la țărani ar putea fi o soluție mai puțin costisitoare și astfel, sunteți siguri că mâncați mere care nu sunt toxice.

Nu trebuie să cumpărați neapărat suc de mere pasteurizat din  magazin. Sucul organic de mere brut și nefiltrat este mai bun. Dar cel mai bun mod de a consuma sucul de mere este atunci pe loc, imediat ce ați stors merele. Dacă îl lăsați pentru câteva ore, se va altera.

Este de recomandat să folosiți un storcător de fructe cu melc (slow juicer) prin presare la rece. Astfel, toate enzimele vor rămâne în suc. Acest tip de storcător elimină fibrele suplimentare care inhibă absorbția rapidă, concentrând sucul mai multor fructe într-o băutură și păstrând enzimele pe care un storcător de mare viteză le poate distruge. Și este ușor de curățat.

Nu decojiți merele. Tăiați-le în bucăți suficient de mici pentru sucuri și includeți miezul cu tot cu semințe. Adăugarea unei mici bucăți de rădăcină de ghimbir decojită în storcător oferă mai multă protecție inflamatorie. Se poate adăuga și o lămâie. Acest suc ar trebui făcut cel puțin de trei ori pe săptămână.

De asemenea, dacă suferiți de Alzheimer, puteți consuma o lingură de ulei de nucă de cocos pur presat la rece de două ori pe zi. Acesta se pare că inversează efectele Alzheimer-ului avansat. Dr. Mary Newport a inversat sindromul Alzheimer al soțului său Steve, care nu a putut fi imbunătățit cu produse farmaceutice, dupa ce a descoperit că uleiul de nucă de cocos are trigliceride cu catenă medie, pe care ficatul le poate converti cu ușurință în energie moleculară.

Sursa: http://www.healthy-holistic-living.com/neurobiologist-discovers-single-food-reduces-chance-alzheimers-75.html?t=jv

Print Friendly, PDF & Email
No comments yet.

Lasă un răspuns