Remedii naturale pentru nas infundat

Remedii naturale pentru nas infundat

Nasul înfundat este termenul comun folosit pentru congestia nazală, care cel mai probabil va duce la probleme ale sinusurilor sau blocarea nasului. Motive pentru acest nas înfundat pot fi viruși, creșterea membranei nazale, reacții alergice și dacă nu sunt rezolvate, cu siguranță va crea disconfort. De cele mai multe ori, ne confruntăm cu nas înfundat când suntem răciți. Deși medicii spun că toamna și iarna este sezonul de răceli, fiindcă temperatura scade și vântul e mai puternic, iar trecerea de la cald la rece poate favoriza apariția răcelii, totuși, în orice anotimp ne putem trezi cu o răceală. Vara nu suntem scutiți de răceli pentru că folosim aerul condiționat și apoi ieșim afară în căldură. Specialiștii recomandă ca diferența de temperatură de la rece la cald să nu depășească 10 º Celsius. Câteodată, oricât ne-am strădui să ne păstrăm sănătatea, răceala e inevitabilă. Așa că, haideți să vedem cum putem scăpa de senzația de disconfort creată de nasul înfundat.

Stimularea sistemului imunitar cu vitamine și ierburi

Poate vitamina C  să ajute de asemenea la decongestionarea nasului? „S-a demonstrat în numeroase studii că vitamina C luptă împotriva răcelii simple si diminuează severitatea simptomelor, dar nu afectează direct congestia nazală “, spune Scott P. Stringer, MD, profesor de ORL de la Universitatea din Mississippi medical Center din Jackson. Deci, dacă vă luptați cu decongestionarea nazală legată de o răceală, utilizarea vitaminei C  va fi de mare folos pentru a te ajuta să treci rapid peste simptomele răcelii. Dar, din păcate, în congestia legată de alergii, vitamina C nu va aduce ușurare.

Beți multe băuturi calde

Lichide calde ușurează congestia nazală, împiedică deshidratarea și calmează membranele inflamate care vă blochează nasul și gâtul.

Utilizați un umidificator sau un vaporizator

Lupta cu o răceală sau gripa vă poate lăsa să vă simțiți  deshidratat. Mulți oameni folosesc umidificatoare sau vaporizatoare pentru a desfunda sinusurile aglomerate. „Umiditatea suplimentară prin umidificatoare poate oferi multă ușurare”, spune Stringer. Umidificatoarele ajută la descompunerea congestiei prin adăugarea de umezeală în aer, care ajută la subțierea mucusului în nas.

Consumați usturoi

Usturoiul acționează ca un anti-viral natural care este destul de folosit în tratamentul infecțiilor virale cum ar fi frigul, gripa, sinusul care cauzează nasul înfundat pentru a lupta împotriva infecției. Usturoiul are un gust picant, care eliberează secreții ce ajută la scurgerea pasajelor nazale și vă face să respirați confortabil. De asemenea, vă ajută să  stimulați sistemul imunitar atunci când este consumat regulat.

Ghimbir

Consumul de ghimbir proaspăt ras (1 lingurita) cu un pahar de apă caldă te poate scuti de problema nasului infundat. O persoană poate consuma un ceai preparat cu un amestec de ghimbir, suc de lămâie și miere pentru a obține rezultate eficiente.

Oțet de mere

Oțetul de mere ajută la curățarea nasului înfundat prin subțierea rapidă a mucusului și scurgerea sinusurilor, dacă este luat direct fără arome. Ajută la curățarea nasului și a canalului nazal pentru o respirație confortabilă.

Suc de roșii

Roșiile sunt bogate în vitamina C, care va stimula sistemul imunitar și, de asemenea, funcționează pentru a deschide sinusurile pentru a îndepărta mucusul și, de asemenea, pentru a reduce inflamația vaselor.

Ceai de plante

Consumarea unui ceai preparat cu ajutorul diferitelor plante cum ar fi musetelul, menta sau murele poate oferi scutire de problema nasului infundat. Consumul unui ceai preparat cu ajutorul frunzelor de ghimbir și rozmarin poate vindeca problema nasului înfundat. Pentru gâtul inflamat, eu folosesc o combinație de cimbrișor (antiseptic natural), pătlagină (efect expectorant, emolient, antiinflamator, astringent, diuretic, antimicrobian, fluidizează secretiile bronsice) și scai vânăt (expectorant, antispastic bronsic). Vă recomand acest ceai cu căldură- m-a ajutat de fiecare dată.

Supe fierbinți

Doctorii recomandă supa de pui fierbinte ca fiind cel mai bun remediu pentru nasul înfundat, deoarece vindecă în mod eficient simptomele reci, reușind în același timp să ajute la decongestia nazală. Dar, eu vă recomand să beți supe de legume pentru o vindecare rapidă.

Spray-uri nazale cu apă de mare / salină

Utilizați spray-uri nazale saline sau clătiți-vă cu apă sărată pentru a vă iriga nasul. Tratarea cu apă salină ajută la ruperea congestiei nazale, în timp ce îndepărtează, de asemenea, particulele de virus și bacteriile din nas.

Beți mai multe lichide

Consumați multe lichide pentru a ajuta să vă distrugeți congestia. Consumul de apă sau suc va împiedica deshidratarea și vă va menține gâtul umed. Ar trebui să beți cel puțin 8-10 pahare de apă pe zi zilnic. Includeți lichide cum ar fi apă, ceaiuri din plante, băuturi din fructe sau ghimbir.  Limitează consumul de  cola, cafea și alte băuturi cu cafeină, deoarece acționează ca un diuretic și te poate deshidrata.

Ceapă

Desfaceți și tăiați o ceapă. Mirosiți-i  timp de 4-5 minute. Vă va curăța nasul, oferindu-vă ușurarea congestiei nazale.

Piper

Piperul este un remediu grozav pentru a vindeca un nas înfundat. Puneți o linguriță de piper negru împreună cu o lingură de miere într-o ceașcă. Umpleți-o cu apă clocotită și lăsați-o să absoarbă timp de aproximativ 15 minute. Apoi, amestecați bine. Beți acest amestec pentru a vă elibera de un nas înfundat.

Mâncare picantă

Creșteți aportul de alimente condimentate în timp ce suferiți de nasul înfundat. Includeți alimente bogate în ardei iute, hrean, ceapă, ghimbir și usturoi. Acesta va facilita fluxul mai ușor de mucus din pasajele nazale, eliberându-vă astfel de nasul înfundat.

Print Friendly, PDF & Email
No comments yet.

Lasă un răspuns