Trufe de ciocolata sanatoasa (raw vegan)

Trufe de ciocolata sanatoasa (raw vegan)

Trufele de ciocolată au fost întotdeauna râvnite ca delicatese, datorită compoziției sale ușor amăruie și cremoasă, ce ne duce cu gândul la începuturile ciocolatei. De aceea și prețul lor este mai mare decât cel al bomboanelor obișnuite de ciocolată.

Aceste bomboane au luat numele de la ciupercile trufe, considerate si ele delicatese, semănând foarte bine ca și formă.

Există totuși, o modalitate de a prepara aceste trufe într-o variantă sănătoasă și delicioasă. Înlocuim zahărul și grăsimile nesănătoase cu unt de cacao, unt de cocos și caju. În final, această rețetă de trufe raw vegane este preparată fără a fi nevoie de foc,  ceea ce face totul mai simplu. Aveți nevoie doar de ingrediente și un blender. Apoi totul va merge la congelator. De obicei, produsele raw vegane nu rezistă dacă nu sunt păstrate la congelator.

Pentru că vom avea nevoie de caju pentru această rețetă, am decis să vă povestesc puțin și despre beneficiile acestei nuci.

Caju-ul a apărut recent în bucătăriile raw vegane, ca principal ingredient- sosuri, brânză, lapte vegetal, prăjituri, torturi.

Arborele de caju este acum cultivat pe scară largă în regiuni tropicale din întreaga lume, în special în unele părți din India, Nigeria, Vietnam, Coasta de Fildeș și Indonezia. „Caju” derivă din cuvântul portughez pentru fructul pomului de caju, care se traduce în portugheză la „nuci care se produc singure”.

Nu numai că sunt unele dintre cele mai bune gustări și cele mai versatile nuci, dar ele sunt pline de beneficii pentru sănătate. Beneficiile nutriției cu caju includ capacitatea de a îmbunătăți sănătatea inimii, de a susține funcționarea sănătoasă a creierului și de a îmbunătăți digestia și absorbția nutrienților. În plus, ar putea chiar să vă ajute să pierdeți în greutate.

1. Combate bolile cardiace
Consumul frecvent de caju poate contribui la scăderea riscului pentru multe dintre cele mai mari riscuri asociate bolilor de inimă, incluzând colesterolul ridicat, hipertensiunea arterială și obezitatea. Se crede că aceste nuci de caju au efecte benefice asupra nivelurilor de stres oxidativ, inflamației și activității vasculare / arteriale care promovează o inimă sănătoasă.

2. Te scapă de pietre biliare

Unele cercetări au descoperit că consumul de nuci săptămânal, inclusiv caju, poate ajuta la scăderea riscului de a avea pietre biliare. Pietrele biliare sunt asociate cu niveluri de colesterol sănătoase; Acestea sunt cauzate de colesterolul dur, rezultatul fiind prea mult colesterol prezent în bilă, care circulă prin tractul digestiv.

3. Ajută la pierderea în greutate sau la întreținere
Nucile au un continut ridicat de grăsime – caju-ul e fabricat din aproximativ 46% grasime – dar sunt si foarte nutritive si ofera o multime de minerale importante si acizi grasi care sustin pierderea in greutate. Caju  vă poate ajuta să vă simțiți mai plini după o masă, ceea ce este benefic pentru reducerea poftelor alimentare, supraalimentarea și consumul de gustări nesănătoase. În general, grăsimile măresc absorbția nutrienților vitaminelor liposolubile precum vitamina A și vitamina D.

4. Menține sănătatea oaselor

Efectele alimentației cu caju includ îmbunătățirea sănătății osoase datorită prezenței calciului, magneziului și potasiului, împreună cu un aport scăzut de sodiu. Acestea sunt asociate cu protecția împotriva demineralizării osoase. Caju este de asemenea un bun furnizor de vitamina K.

5. Reduce durerea de cap

Caju contribuie la susținerea funcțiilor creierului și îmbunătățește circulația sângelui în timp ce scade tensiunea arterială. Nucile furnizează, de asemenea, fitosteroli pe bază de plante, care sunt benefice pentru reducerea duratei și a apariției durerilor de cap.

Cu ajutorul caju-ului, vom prepara niște trufe grozave.

 

Print Friendly, PDF & Email

Be Social