Tortellini de casa

Tortellini de casa

Cine nu iubeste Tortellini? Sunt unele dintre pastele cele mai indrăgite pentru că au un gust specific de brânză sau carne. Noi le găsim gata preparate in magazine, doar trebuie să le fierbem un pic.

În rețeta originală din Italia, acolo unde au luat naștere aceste paste, ele sunt umplute cu un amestec de carne (cotlet de porc, prosciutto) sau brânză. Originare din regiunea italiană Emilia (în special, Bologna și Modena), tortellini sunt de obicei servite în supă de vită, de pui, sau ambele.

Ambalate, refrigerate sau congelate, tortellini și tortelloni (similare, dar mai mare, cu brânză și / sau umplutura de legume) apar în mai multe locații din întreaga lume, în special în cazul în care există specific italian în comunități mari. Tortellini și Tortelloni sunt făcute în linii industriale care aprovizionează piețele europene în Europa și mai departe. Tortellini proaspăt ambalate au de obicei 7 săptămâni de depozitare.

Originea pastelor Tortellini

Mai multe legende revendică originile acestuia. O tradiție locală puternică spune că acest fel de mâncare a fost născut în Castelfranco Emilia (provincia Modena).  Într-o noapte în timpul unei călătorii, Lucrezia Borgia a rămas la un han în micul oraș și în timpul nopții, gazda a devenit atât de captivat de frumusețea Lucrezia încât nu a putut rezista tentatiei de a arunca o privire în camera ei prin gaura cheii. Dormitorul a fost luminat de doar câteva lumânări și doar buricul i se vedea. Această viziune pură și inocentă a fost de ajuns pentru a-l inspira să creeze tortellini în acea noapte.

În România, tortellini sunt consumate cu sos alb de regulă, nu cu supă de pui, așa cum se obișnuiește în Italia.

Pentru mine, a găti de la zero un preparat pe care îl găsești deja făcut este o adevărată realizare, iar cine iubește cu adevărat bucătăria, cunoaște această senzație de împlinire. Așa că, am luat-o ca pe o provocare și m-am apucat să fac tortellini în bucătăria mea. Nu este atât de greu precum ne imaginăm. Se prepară rapid un aluat și cu puțină îndemânare, tortellini sunt gata. Plus că, pentru compoziția pastelor, în loc de carne sau brânza tradițională, am folosit brânza tofu. Iar sosul este preparat din smântână vegetală și mărar. Rețeta smântânii o găsiți chiar aici.

Astfel, aceste tortellini sunt potrivite pentru cei care vor să renunțe la carne și la produsele lactate.

Pentru a modela aluatul în forma tortellini nu aveți nevoie decât de un făcăleț și un pahar. Încercați-vă dexteritatea și vedeți cât de interesant va fi să pregătiți aceste paste în familie. Copiii vor fi cu adevărat încântați, iar pregătirea mesei va fi o joacă. Așa că, nu mai stați pe gânduri! Faceți dintr-o zi plictisitoare, o zi împlinită. Retetele de tortellini video si scrisă sunt dedesubt.

Print Friendly, PDF & Email

Be Social