Tarta raw cu crema de lamaie si fructe de padure

Tarta raw cu crema de lamaie si fructe de padure

Știu că foarte mulți îndrăgesc gustul dulce-acrișor în deserturile lor. De aceea, m-am gândit să vă propun o tartă cu cremă de lămâie și fructe de pădure. Sună irezistibil, dar nu vă imaginați gustul inegalabil!

Poate sună mai pompos raw-vegan, dar este denumirea internațională a preparatelor crude. Mai precis, în procesul pregătirii felurilor de mâncare nu este necesară gătirea alimentelor prin fierbere, prăjire sau coacere. Astfel, alimentele își păstrează toți nutrienții, iar noi beneficiem de fiecare vitamină a fructelor sau legumelor. Singurul proces prin care trec preparatele este refrigerarea (punerea la congelator sau frigider).

De ce să alegem aceste preparate raw-vegane? Nu doar că organismul nostru se hrănește cu toți nutrienții, dar corpul nostru are nevoie de alimente crude, consumate în starea lor naturală.  Fructe și legume crude, nuci și semințe sunt toate pline de vitamine și minerale care pot ajuta la stimularea sistemului nostru imunitar, oferă elasticitate gingiilor noastre, ne țin în formă și lasă pielea noastră tânără și catifelată.
Din fericire, este foarte probabil să mâncăm alimente crude în timpul verii, deoarece suntem atrași de felurile de mâncare mai reci, mai ușoare, cum ar fi salate, sucuri, supe și smoothie-uri.

De fapt, nutriționiștii consideră că alimentele crude conțin cu o treime mai multe vitamine și minerale decât alimentele gătite. Acest lucru se datorează faptului că apa fiartă absoarbe vitaminele B și C în timpul gătitului. Alimentele crude conțin, de asemenea, mai multe fibre decât alimentele gătite. Acest lucru se datorează faptului că fierberea descompune fibre, care tind să se piardă în timpul gătirii.

Ian Marber, co-fondator al Clinicii de Nutriție „Food Doctor” din Londra, spune că ar trebui să mâncăm cel puțin un curs de alimente crude la fiecare masă.
Cu toate acestea, el avertizează că o dietă formată doar din alimente crude și nimic altceva este nesănătoasă pentru că nu putem obține toate proteinele și carbohidrații , pe care de altfel, le găsim în alte grupe de produse alimentare, cum ar fi carnea și cerealele.
Dar, incluzând unele alimente crude în dieta ta este un mod ideal de a obține doza zilnică recomandată de cinci porții de fructe și legume.

Iată de ce prefer deserturile raw: se prepară rapid și avem parte de toate vitaminele din fructe.

Iar tarta raw cu crema de lămâie și fructe de pădure este un deliciu pentru orice mofturos. Nu doar crema este raw, ci și blatul, preparat rapid din migdale, nuci, smochine, curmale și miere. Aceste fructe uscate îi vor oferi în mod natural toată dulceața necesară unui blat de tartă, fără să fie nevoie de zahăr. Toate ingredientele le veți găsi ușor la magazine naturiste sau in hipermarketuri. Chiar și fructele de pădure le găsiți la secțiunea de congelate.

Bucurați-vă de această rețetă și spuneți-mi dacă am dreptate să o laud. Reteta scrisă o găsiți mai jos.

 

Print Friendly, PDF & Email

Be Social