Tarta cu ciuperci

Tarta cu ciuperci

Aproape toți dintre noi suntem familiarizați cu ciupercile și puterile lor miraculoase, benefice. În special cei care am citit sau auzit o mulțime de basme, cum ar fi Alice în Țara Minunilor, sau chiar cei care au jucat jocul video Super Mario Brothers.

Ele pot într-adevăr să ne facă mai puternici și să ne protejeze împotriva bolilor și a infecțiilor, deoarece acestea sunt pline de proteine, vitamine, minerale, aminoacizi, antibiotice și antioxidanți.

Beneficiile pentru sănătate ale ciupercilor includ scăderea nivelului de colesterol, luptă împotriva cancerului de sân, a cancerului de prostată și a diabetului. De asemenea, ajută la pierderea în greutate și crește puterea sistemului imunitar.

Nivelurile de colesterol: Ciupercile conțin proteine ​​slabe, deoarece acestea nu au colesterol sau grăsimi și sunt sărace în carbohidrați. Fibrele și anumite enzime din ciuperci ajută, de asemenea, la scăderea nivelului colesterolului. Mai mult decât atât, conținutul ridicat de proteine ​slabe ajută la arderea colesterolului atunci când sunt digerate. Echilibrarea nivelului de colesterol intre colesterolul „rău” și colesterolul „bun” este esențială în prevenirea diferitelor boli cardiovasculare, cum ar fi arteroscleroza, infarct miocardic și accident vascular cerebral.

Anemia: Pacienții anemici au un nivel scăzut de fier în sânge, ceea ce duce la oboseală, dureri de cap, funcție neuronală redusă și probleme digestive. Ciupercile sunt o sursă bună de fier, și peste 90% din valoarea fierului nutritivă poate fi absorbită de către organism, care promovează formarea de celule rosii din sange si menține sănătatea si funcționarea la întregul potențial al organismului.

Cancerul de sân și de prostată : Ciupercile sunt foarte eficiente in prevenirea cancerului mamar și de prostată, datorită prezenței semnificative a beta-glucani și acid linoleic conjugat, ambele având efecte anti-cancerigene. Dintre aceste două, acidul linoleic este deosebit de util in suprimarea efectelor nocive ale excesului de estrogen. Această creștere a nivelului de estrogen este una dintre principalele cauze ale cancerului de sân la femeile după menopauză. Beta-glucani, pe de altă parte, inhibă creșterea celulelor canceroase in caz de cancer de prostată, precum și numeroase studii au demonstrat proprietățile antitumorale ale ciupercilor atunci când sunt folosite ca medicament.

Diabetul: Ciupercile sunt ideale pentru diabetici. Ele nu au nici grăsimi, nu conțin colesterol, niveluri foarte scăzute de carbohidrați, un conținut ridicat de proteine, precum și o bogăție de vitamine și minerale. Ele conțin, de asemenea, o mulțime de apă și fibre. Mai mult decât atât, ele conțin insulină naturală și enzime care ajută la descompunerea zahărului sau a amidonului în produsele alimentare. Ele sunt, de asemenea cunoscute pentru anumiți compuși care contribuie la buna functionare a ficatului, pancreasului și a altor glande endocrine, promovând astfel formarea insulinei. Diabeticii de multe ori suferă de infecții, în special la nivelul membrelor lor, care tind să continue pe perioade lungi de timp. Antibioticele naturale din ciuperci pot ajută la protejarea diabeticilor de condițiile la care sunt expuși și care pot pune viața în pericol.

 

Sănătatea oaselor: Ciupercile sunt o sursă bogată de calciu, care este un nutrient esențial în formarea și rezistența oaselor. Un flux constant de calciu in dietă poate reduce șansele de a dezvolta boli cum ar fi osteoporoza, si poate reduce, de asemenea, durerile articulare și lipsa generală de mobilitate, care este asociată cu degradarea osului.

Absorbția nutrienților: Vitamina D este o vitamină relativ rară în legume. Cu toate acestea, ciupercile o au, iar această vitamină esentială poate facilita absorbția calciului și a fosforului.

Puterea sistemului imunitar: Ergotioneina, un puternic antioxidant prezent în ciuperci, este foarte eficient în asigurarea protecției împotriva radicalilor liberi precum și stimularea sistemului imunitar. Este de fapt un aminoacid care conține sulf, care poate fi sub limită pentru mulți oameni  . Acestea fiind spuse, prezența acestui „maestru antioxidant”, care este unic la ciuperci, vă poate da un impuls major pentru sănătatea sistemului imunitar. Ajută la eliminarea radicalilor liberi, care sunt compuși periculoși eliberați în timpul proceselor metabolice ale celulelor, si care pot pluti prin tot corpul și pot provoca daune semnificative. Astfel că, antioxidanți, precum ergotioneina, sunt elemente vitale pentru starea generală de sănătate.

Ciupercile conțin antibiotice naturale (similare cu penicilină, care în stare pură este extrasă din ciuperci), care inhibă creșterea microbiană și a altor infecții fungice.

Ele ajută, de asemenea la vindecarea ulcerelor și a rănilor ulceroase și protejează de infecțiile in curs de dezvoltare. Combinația de vitamina A, complex de vitamina B și vitamina C, care se găsește în ele întărește, sistemul imunitar.

Tensiunea arterială: Studii pe diferite tipuri de ciuperci au dovedit creșterea nivelului de potasiu. Potasiul acționează ca un vasodilatator, realaxează tensiunea din vasele sanguine și, prin urmare, reduce tensiunea arterială. Potasiu crește, de asemenea, funcția cognitivă, deoarece fluxul crescut de sânge și oxigen spre creier stimulează activitatea neuronală. Studiile au arătat că nivelurile de potasiu au crescut îmbunătățirea memoriei și a păstrării cunoștințelor.

Pierderea în greutate: M-ai crede dacă ți-aș spune că o dietă de proteine slabe este ideală pentru a pierde grăsime și a construi masă musculară? Ei bine, fie că crezi sau nu, e adevărat. Cele mai multe grăsimi sunt arse pentru a digera proteine ​​care se gasesc in produsele alimentare, cu atât mai rapid sunt arse atunci când proteina este însoțită de un număr foarte mic de carbohidrati, nu conține grăsimi sau colesterol, dar are o cantitate bună de fibre. Aceasta este exact combinația pe care ciupercile o oferă pentru a ajuta la pierderea in greutate! Datorită densității lor mare de nutrienți, ceea ce este mai mult decât ne oferă restul fructelor și legumelor, iar unii cercetători spun că ciupercile sunt unul dintre alimentele rare pe care oamenii le pot mânca cât mai des posibil, fără efecte secundare.

Un studiu a înlocuit carnea roșie cu ciupercile champignon, aproximativ o ceașcă pe zi, și a constatat că acei subiecți care au mancat ciuperci nu doar că au pierdut o cantitate semnificativă de kilograme într-o perioadă scurtă de timp, dar le-a scăzut și câțiva centimetri în talie, și au fost capabili să-și mențină noua lor greutate, mai degrabă decât în multe alte diete ce includ carne.

Așadar, avem liber la gătitul ciupercilor, după cât de multe beneficii ne aduc. Eu am ales să prepar pentru început o tartă de ciuperci super simplă și gustoasă, pentru că doar cumpărăm un aluat de foietaj din comerț și asamblăm repede tarta . Vor mai urma și alte rețete cu ciuperci. Aveți video-ul în care puteți urmări fiecare pas și de asemenea, mai jos, găsiți și forma scrisă a rețetei.

Print Friendly, PDF & Email

Be Social

Related Recipes