Traieste gateste cu Beatrice Lospa

Tarta cu broccoli

Acești mini copăcei sunt cunoscuți în lumea întreagă drept spaima din farfuriile celor mici. Dar tot broccoli este una dintre cele mai sănătoase legume. Doar o porție de broccoli oferă peste 100% din necesarul zilnic de vitamina C si vitamina K, și este, de asemenea, este o sursă bună de vitamina A, acid folic și potasiu.

Face parte din familia cruciferelor, alături de varză, varză de Bruxelles, kale și conopidă.  Multe studii au sugerat că un consum mai mare de legume, cum ar fi broccoli scade riscul de obezitate, diabet, boli de inimă și în același timp, ajută la menținerea sănătății pielii și a părului , crește energia și luptă împotriva cancerului.

Iată ce beneficii ne aduce broccoli:

Previne cancerul – Împreună cu varza, kale și conopida, broccoli are proprietăți care stimulează creșterea imunității. Cruciferele sunt adevărate medicamente pentru cancerul de plămâni sau cancerul de colon. Compusul sulfuros din broccoli, care îi dă și gustul amar, este cel care luptă împotriva cancerului. De asemenea, el conține acid folic, vitamină care se știe că previne cancerul de sân.

Întărește oasele – Aportul slab de vitamina K în organism duce la fracturarea cu ușurință oaselor.  Doar o porție (o cană) de broccoli mărunțit oferă 92 de micrograme de vitamina K, peste 100% din necesarul zilnic. Broccoli contribuie de asemenea la nevoia zilnică de calciu, oferind 43 de miligrame într-o singură porție.

Te face să arăți mai tânăr – Mulți se gândesc automat la citrice atunci când este vorba de vitamina C, dar știați că broccoli oferă 81 de miligrame în doar o ceașcă? Aceasta este mai mult decât ceea ce ai nevoie într-o zi întreagă. Vitamina C joacă un rol vital în formarea colagenului, sistemul de suport principal al pielii. Vitamina A si vitamina E sunt, de asemenea, esențiale pentru un aspect sănătos al pielii, iar broccoli vi le oferă pe ambele.

Îmbunătățește digestia – Consumul de alimente cu fibre naturale cum ar fi broccoli poate preveni constipația, menține un tract digestiv sănătos și poate reduce riscul de cancer de colon. Studii recente au arătat că fibrele dietetice pot juca, de asemenea, un rol important în reglarea sistemului imunitar și în combaterea inflamației.

Protejează contra bolilor cronice – Potrivit Departamentului de Științe Nutriționale și Medicină Internă din cadrul Universității Kentucky, un aport mare de fibre sunt asociate cu un risc semnificativ mai mic de a dezvolta boli coronariene de inimă, accident vascular cerebral, hipertensiune, diabet, obezitate, precum și anumite boli gastro-intestinale. Un aport crescut de fibre duce la scăderea tensiunii arteriale și a nivelului de colesterol, pentru a îmbunătăți sensibilitatea la insulină, totodată a spori pierderea in greutate pentru persoanele obeze.

Scurte sfaturi pentru a vă bucura mai mult de broccoli:

  • Păstrați-l simplu: sotați broccoli-ul ( mărunțit) cu ulei de masline, piper negru și usturoi.
  • Tăiați broccoli crud în bucățele și adăugați la următorul vostru wrap (falafel)
  • Puneți broccoli tocat peste pizza înainte de coacere
  • Faceți-vă singuri sosul de paste sau pesto și adăugați broccoli în el.

Eu vă propun o rețetă cu broccoli super simplă și de efect : Tarta cu broccoli sau Broccoli Quiche, cum ar spune francezii. Aveți aici video cu fiecare pas, iar mai jos puțeti citi ingredientele și pașii. Spor la gătit!

Print Friendly, PDF & Email

Be Social

Related Recipes