Supa crema de ardei copt

Supa crema de ardei copt

 

Îmi place la nebunie ardeiul -gras sau kapia, verde sau roșu- este perfect pentru o salată de primăvară care aduce energie și voie bună.

De fapt, ardeiul (cel roșu în mod special) este recunoscut pentru conținutul mare de vitamina C pe care îl are. Deci, vom avea un sistem imunitar puternic. Și pe deasupra, ardeiul ne întinerește! Da, pentru că mai este bogat și în vitamina E, care este cunoscută pentru rolul său esențial în păstrarea unui ten tânăr și păr sănătos.

  • Dacă sunt gătiți pentru o perioadă scurtă la căldură, ardeii își păstrează cea mai mare parte a conținutului dulce, aproape fructat și a conținutului de flavonoide, care este un puternic nutrient.
  • Conținutul de sulf din ardeiul gras îl face să joace un rol protector în anumite tipuri de cancer.
  • Ardeiul roșu conține mai multe substanțe fitochimice și carotenoide, în special beta-caroten, care vă oferă beneficii antioxidante și antiinflamatorii.
  • Ardeii contin, de asemenea, vitamina B6, care este esențială pentru sănătatea sistemului nervos și ajută la reînnoirea celulelor.
  • Anumite enzime din ardeii grași, cum ar fi luteina, protejează ochii de cataractă și degenerescența maculară mai târziu în viață.

Uite câte beneficii poate aduce un simplu ardei. Să nu mai vorbim de gustul lui dulceag-acrișor! Astăzi nu o să facem o salată de ardei roșii și verzi, ci o supă. De ardei copți. Pentru că ardeii copți au un gust aparte și își păstrează proprietățile nutritive.

Toamna, când puneți vinete la copt pentru zacuscă sau salată de vinete, luați și ardei (vă sugerez kapia pentru că sunt și gustoși și plini de antioxidanți). Puneți în pungi separate în congelator și… toată iarna și primăvara veți putea mânca ardei copți sub diverse forme. De exemplu, pot fi gătiți ca salată de ardei copți cu puțin ulei, sare și lămâie (sau oțet) lângă un fel doi consistent.

Pentru supa cremă de ardei copt, avem nevoie de 6-8 ardei copți. Dacă nu aveți congelați, puteți cumpăra ardei kapia proaspeți din piață sau supermarket, care se pot face rapid pe grill. (există și grill pentru aragaz  special pentru apartamente, în caz că nu aveți o grădină și un grătar clasic)

Restul rețetei o găsiți detaliată mai jos. Spor la gătit! Vă asigur că odată gătită această supă cremă de ardei plină de savoare, o să devină preferata familiei. Cel puțin așa s-a întâmplat în cazul meu!

Print Friendly, PDF & Email

Be Social