Sorbet de caise

Sorbet de caise

Pe timpul verii, ne gândim cum să facem să ne răcorim. Înghețată, limonadă sau sorbet? Astăzi aleg sorbetul. Pentru că vreau să simt gustul răcoros al fructelor.

Cuvântul „sorbet” derivă din cuvântul arab „Sharbat” (băutură aromată din pastă de fructe și gheață)

Am ales să folosesc pentru sorbet caisele. Pentru că sunt dulci-acrișoare, moi și catifelate.

Caisele au capacitatea de a îmbunătăți sănătatea inimii, de a reduce nivelul de colesterol, de a preveni deteriorarea vederii, de a vă ajuta să pierdeți greutatea, să tratați condițiile respiratorii, să creșteți forța osoasă și să mențineți echilibrul electrolitic în organism.

Beneficiile de sănătate ale caisei includ capacitatea sa de a trata indigestia, constipația, durerile de urechi, febra, afecțiunile cutanate, cancerul și anemia. Uleiul de caise este util pentru tratarea mușchilor și a rănilor tensionate. Se crede, de asemenea, că caisul este bun pentru îngrijirea pielii, în special pentru femei.

Beneficiile impresionante pentru sănătate ale caisei se datorează conținutului de vitamine, printre care vitamina A, vitamina C, vitamina K, vitamina E și niacina în cantități semnificative, precum și conținutului lor de minerale, care includ calciu, potasiu, cupru, mangan, magneziu și fosfor. Caisele sunt, de asemenea, o sursă foarte bună de fibre dietetice, la fel ca majoritatea fructelor.

1. Îți întărește oasele:

Calciul este necesar în formarea și dezvoltarea oaselor, iar caisele au mult calciu. De asemenea, este interesant de observat că fără suficientă cantitate de potasiu în organism, calciul nu este absorbit și eliminat uniform. Și vestea bună este că aceste fructe le au pe amândouă!

2.Bună sursă de vitamina A:

Caisele sunt pline de vitamina A, cunoscută și sub numele de retinol. Este solubil în grăsimi și ajută la îmbunătățirea viziunii, printre altele. Și păstrează sistemul imunitar
în control, protejând și pielea. Retinolul și beta-carotenul (prezent, de asemenea, în caise) reduce, de asemenea, șansele de a dezvolta o afecțiuni grave ale ochilor,  care cauzează pierderea vederii de-a lungul anilor.

3. Bogate în fibre:

Indiferent dacă le mănânci uscate sau proaspete, caisele sunt o sursă bună de fibre dietetice. Având în vedere că retinolul din caise este solubil în grăsimi, fructul se dizolvă ușor în organism și nutrienții importanți sunt ușor absorbiți de sistem. Și dizolvă rapid acizii grași, ceea ce înseamnă că digestia este în ordine.

 

4. Pline de antioxidanți

Caisele sunt surse naturale de antioxidanti. Când sunt consumate zilnic, acestea ajută organismul să scape de toxinele pe care le acumulăm. Antioxidanții, la rândul lor, ucid și radicalii liberi care ne distrug celulele.

5. Bune pentru piele:

Combinația de vitamine C, A și fitonutrienți asigură o piele sănătoasă. Și ați știut că antioxidanții din caise încetinesc și procesul de îmbătrânire? Deci, în afară de un regim bun de îngrijire a pielii, nu uitați să mâncați câteva caise în fiecare zi.

Ca majoritatea fructelor, caisele pot fi consumate în mai multe moduri. Versiunea uscată și cea proaspătă sunt cele mai ușoare. Dar, de asemenea, ați putea să tăiați caisele și să le adăugați în cerealele de dimineață. Puteți chiar să faceți un amestec de iaurt și caise.  Caisele sunt, de asemenea, folosite în gemuri și conserve, iar dacă puteți găsi o rețetă care utilizează zahăr puțin sau deloc, o puteți mânca fără să vă simțiți prea vinovați.

Sorbetul de caise pe care o să-l preparăm are mai puțin de 200 g de zahăr brun, ceea ce înseamnă că vă puteți bucura de gustul senzațional al sorbetului fără să vă gândiți la indicele glicemic. Totuși, consumați sorbetul cu moderație.

 

Print Friendly, PDF & Email

Be Social