Placinta de spanac

Placinta de spanac

Deși spanacul este spaima multora, pentru gustul său puternic, în combinație cu ingrediente atent alese, poate deveni o bunătate.

Plăcinta de spanac este exemplul cel mai bun! Un aluat bun și tofu va schimba gustul indezirabil într-unul plăcut.

Spanacul este un soi de salată verde, cu frunze, ieftină și accesibilă tuturor. Este o sursă bogată de minerale, vitamine, pigmenți și fitonutrienți. Toate acestea împreună fac spanacul foarte benefic pentru o serie de procese vitale. Mai precis, aceasta conține: potasiu, mangan, zinc, magneziu, fier și calciu.

Este o sursă de vitamine cum ar fi folatul, niacinul, vitamina A, vitamina B6, vitamina C și urme ale restului vitaminelor esențiale. Alte elemente importante, inclusiv tiamina și riboflavina, care sunt folosite în diferite reacții în corpul nostru, se găsesc și în spanac.

Beneficii

1. Vedere bună  

Spanacul este o sursa bogată de beta-caroten, luteină și xantina, toate benefice pentru vedere. Beta carotenul este asimilat de corpul nostru prin fierberea spanacului.

2. Beneficiile neurologice

Sunt cunoscute câteva componente ale spanacului, cum ar fi potasiul, acidul folic și diverșii antioxidanți, care oferă beneficii neurologice persoanelor care le consumă în mod regulat. Potrivit neurologiei, folatul se reduce datorită apariției bolii Alzheimer, astfel încât spanacul este o idee foarte bună pentru persoanele care prezintă un risc ridicat de declin neural sau cognitiv. Potasiul este o parte integrantă a sănătății creierului, de asemenea, și a fost legată de creșterea fluxului sanguin către creier și de intensificarea cunoașterii, concentrației și activității neuronale.

3. Mineralizarea osoasă

Spanacul este o sursă bună de Vitamina K, care funcționează în menținerea calciului în matricea osoasă, ducând astfel la mineralizarea osoasă. În afară de aceasta, alte minerale precum manganul, cuprul, magneziul, zincul și fosforul contribuie, de asemenea, la construirea oaselor puternice. Aceasta, la rândul său, poate împiedica o persoană să dezvolte osteoporoză. Aceste minerale sunt, de asemenea, esențiale pentru menținerea dinților și a unghiilor sănătoase.

4. Întărește mușchii

O componentă a spanacului, factorul C0-Q10, care este un antioxidant, joacă un rol important în întărirea mușchilor, în special a mușchilor inimii, care pompează continuu sângele în toate părțile corpului. Potrivit Jurnalului Bolilor Cardiovasculare, C0-Q10 poate fi folosit pentru a preveni și trata multe boli cardiovasculare cum ar fi hiperlipidemia, insuficiența cardiacă, hipertensiunea arterială și boala coronariană.

5. Dezvoltarea fătului

Folatul găsit în spanac este necesar fătului în creștere pentru dezvoltarea corespunzătoare a noului său sistem nervos. Vitamina A conținută în spanac este recomandată să fie consumată în cantități mai mari de către mamă.

6. Capacitate antiinflamatorie

Există mulți compuși antiinflamatori găsiți în spanac, mai mult de o duzină de fapt. Acestea sunt clasificate în categoria glucuronurilor de metilendioxiflavonol, iar spanacul este una dintre cele mai puternice legume atunci când vine vorba de reducerea inflamației în organism. Acest lucru nu înseamnă numai protejarea inimii împotriva inflamației periculoase și prevenirea cancerului, dar și reducerea inflamației și a durerii asociate cu afecțiuni precum artrita și guta, care afectează milioane de oameni din întreaga lume.

Plăcinta de spanac este o variantă excelentă pentru cei care vor să mănânce sănătos și să beneficieze de nutrienții spanacului si totodată vor să fie și gustos.

Partea interesantă este că aluatul îl facem noi în casă din fâină neagră. Un alt atu. Și uite așa, încet-încet, construim o plăcintă cu spanac și tofu în formă de spirală. Gustoasă, sănătoasă și aspectuasă. Nu-i lipsește nimic! Poftă bună!

Print Friendly, PDF & Email

Be Social