Piure cu frigarui de legume si sos de dovlecei

Piure cu frigarui de legume si sos de dovlecei

Pentru un vegetarian, variantele de meniuri sunt atât de variante, încât poate combina într-un singur fel de mâncare numeroase legume. Meniul de astăzi este un exemplu minunat: avem 3 tipuri de piure- de cartofi, de morcovi și de spanac; frigărui de roșii cherry, ardei și ciuperci și sos de dovlecel. Cine spunea că dacă ești vegetarian vei rămâne flămând?

Cartoful și morcovul îți vor ține stomacul plin, spanacul iti va oferi fier și alte minerale și vitamine: acid folic,vitamina  B1, B2, B6, B9, PP, C, E şi K, caroten, protide, lipide, glucide, mucilagii, luteină. Frigăruile vor da savoare mesei, iar sosul de dovlecei este plin de fosfor, magneziu, potasiu și fibre alimentare, fiind recomandat în dieta cardiacilor, a hipertensivilor, precum şi a celor care au probleme de greutate.

Sosul de dovlecei se prepară cu maioneză vegetală. Rețeta de maioneză vegetală pe care o folosesc în mod constant este cea a bucătăreselor de la Centrul de Sănătate de la Podiș:

Ingrediente:

  • o cana de orez fiert
  • doua bucatele morcov fiert
  • 3 linguri ulei de masline
  • 2 linguri zeama de lamaie
  • 1/2 lingurita de sare
  • putina apa (1-2 linguri)

Se pune in blender orezul fiert. Pentru culoare, se adauga doua bucatele de morcov fiert. Pe rand se pun: 3 linguri de ulei de masline, 2 linguri de zeama de lamaie si putina sare. Apa este bine sa fie pusa treptat, in functie de consistenta pe care ne-o dorim. Trebuie insa tinut cont de faptul ca maioneza se va mai intari daca este lasata la frigider.

Vom avea astfel o maioneză dietetică, fără ouă, fără 500 ml ulei, ci doar câteva linguri, iar gustul vă va surprinde.

Așadar, maioneza vegetală împreună cu dovleceii fierți în prealabil vor face sosul perfect.

Pentru piure-urile de legume, mai ales pentru cel de morcovi și cel de spanac, trebuie să avem grijă la gust, să fie potrivit condimentate, pentru a scăpa de stigmatul acela de gust fad. În plus, pentru prepararea acestor piure-uri se folosește ca bază tot piure-ul de cartofi în combinație cu morcovul sau spanacul.

Dacă îți dorești o masă plină de culoare și savoare, atunci acest meniu este unul potrivit.

Print Friendly, PDF & Email

Be Social