Pilaf turcesc (din bulgur)

Pilaf turcesc (din bulgur)

Pilaful se gătește in România de multă vreme, chiar din vremea invaziilor turcești. Pentru că amestecul de orez cu legume sau cu anumite sosuri este specific Turciei. Am descoperit recent ca nu doar Turciei. De fapt, pilaful poartă același nume și in bucătăriile din Balcani, Orientul Mijlociu, Caucaz, Europa Centrală și Asia de Sud, Africa de Est, ba chiar în bucătăriile din America Latină și Caraibe. Toți vorbesc aceeași limbă când vine vorba de „pilaf”.

În mod normal, pilaful se gătește cu orez, însă astăzi vreau să încerc o altă variantă. Vă propun bulgurul în loc de orez.

Ce este bulgurul și de ce este bun pentru noi? V-am pregătit aici un video cu tot ce este important.

Mai pe scurt, bulgurul provine din grâul turcilor (durum) și este un aliment ce iese din șrotul mai multor specii de grâu, cel mai adesea din grâul dur. Bulgur este un fel de grâu spart, care păstreazză toate enzimele și nutrienții cerealelor.

Bulgurul poate fi găsit in supermarketuri sau în magazinele naturiste.

Pilaful din bulgur este poate un pic mai gustos decât cel din orez. Se gătește ușor și merită să îl încercați pentru a mai diversifica meniul obișnuit. Pentru rețeta video și cea scrisă, verificați mai jos.

Print Friendly, PDF & Email

Be Social