Naut cu spanac si ardei

Naut cu spanac si ardei

Odată cu schimbarea anotimpurilor, se apropie și vremea mai rece. Noaptea vine mai devreme, ziua este mai întunecată. Întunericul și vremea rece necesită  feluri de mâncare mai calde, care să ne restabilească vitalitatea, dar și mai consistente pentru a ne face să ne simțim confortabil și cald. Mâncărurile de legume sunt alegeri excelente pentru toamnă și iarnă.

Această rețetă de năut și legume este cea mai bună alegere.

Năutul este o sursă excelentă de proteine – o alegere excelentă pentru vegani, vegetarieni, dar și pentru cei care consumă carne. Este de asemenea bogat în mangan, folat și fibre.

Kale și spanacul sunt pline de antioxidanți, vitamina A, vitamina C și fier. Ele sunt antiinflamatoare, alcaline și excelente pentru o detoxifiere delicată.

Ardeii conțin o cantitate mare de vitamina C, vitamina A, carotenoide, fitochimicale și sulf, ceea ce le face nu numai delicioase, dar și hrănitoare.

Dacă vă gândiți că nu o să aibă un gust prea bun, vă înșelați. Năutul poate foarte bine înlocui carnea, iar în combinație cu legume, are un gust extraordinar! Deci ce mai aștepțați? Încercați și voi!

Print Friendly, PDF & Email

Be Social