Limonada cu ghimbir

Limonada cu ghimbir

Când vine vara, căutăm tot soiul de bunătăți care să ne îndulcească și în același timp, să ne răcorească. Înghețata este prima care îmi vine în minte cănd vine vorba de răcorire, dar următorul gând este la limonada de ghimbir, care pe lângă faptul că nu este îndulcită cu zahăr, poate să ne aducă o sănătate deplină.

Ghimbirul este cunoscut ca fiind un aliment minune. Este surprinzător cel mai răspândit condiment alimentar din lume de azi. Este de fapt o parte a familiei care include turmeric și cardamom, ceea ce poate explica de ce beneficiile pentru sănătate ale ghimbirului sunt atât de extraordinare.

Deci, ce face ghimbirul atât de bun pentru noi?

Într-un cuvânt: Gingerol.

Dintre cele 115 componente chimice diferite găsite în rădăcina de ghimbir, beneficiile terapeutice provin din gingeroli, rășina uleioasă din rădăcină care acționează ca un agent puternic antioxidant și antiinflamator. Aceste ingrediente bioactive, în special gingerolul, au fost evaluate clinic în detaliu, iar cercetările susțin de ce ar trebui să utilizați ghimbir în mod regulat.

1. Accident vascular cerebral și boli cardiace
Doi dintre cei mai mari ucigași de pe planetă pot fi ținuți în frâu cu o utilizare obișnuită a ghimbirului, mai ales atunci când sunt consumați cu alte super-alimente cheie. Usturoiul, ghimbirul și ceapa au o capacitate de coagulare anti-sânge, totuși, atunci când sunt mâncate împreună, ele sunt un suport puternic împotriva atacurilor de inimă și accident vascular cerebral!

2. Indigestie și greață
Indiferent dacă vorbim despre vindecarea unei dureri abdominale simple sau a unei boli grave de dimineată, ghimbirul a fost folosit de mii de ani ca un ajutor digestiv eficient și remediu natural pentru greață.  Ghimbirul ajută persoanele care sunt balonate, constipate și au alte afecțiuni gastro-intestinale. Relaxează mușchiul neted din căptușeala intestinală și ajută alimentele să se deplaseze de-a lungul intestinului.

3. Întărirea sistemului imunitar

Deoarece ghimbirul este atât de eficient la încălzirea corpului (este iute), poate ajuta la descompunerea acumulărilor de toxine din organe. Este, de asemenea, cunoscut pentru a curăța sistemul limfatic. Combinarea uleiului de ghimbir cu uleiul de eucalipt este un remediu eficient pentru stimularea imunității și îmbunătățirea respirației.

4. Infecții bacteriene

Jurnalul de Microbiologie si Antimicrobials a publicat un studiu in 2011 care a testat cât de eficient este ghimbirul în îmbunătățirea funcției imunitare. Comparând capacitatea ghimbirului de a ucide Staphylococcus aureus și Streptococcus pyogenes cu antibiotice convenționale, cercetătorii nigerieni au descoperit că soluția naturală de ghimbir a câștigat de fiecare dată!

Medicamentele – cloramfenicol, ampicilină și tetraciclină –  nu se puteau pune cu rezistența antibacteriană a extractului de ghimbir.

Dacă vreodată trebuie să mergeți la spital pentru o intervenție chirurgicală sau să vizitați un prieten, asigurați-vă că aduceți cu dumneavoastră un ulei esențial de ghimbir și adăugați câteva picături la apă. Este mai puțin probabil să faci o infecție periculoasă și poate ajuta la accelerarea procesului de vindecare!

5. Infecții fungice

Una dintre problemele mai dificil de controlat pentru că sunt din ce în ce mai rezistente la medicina convențională, infecțiile fungice nu au șanse în fața ghimbirului. Din cele 29 de specii de plante evaluate într-un studiu al Universității Carleton, ghimbirul a câștigat premiul pentru obținerea extractului cel mai eficient pentru uciderea fungilor.

Dacă aveți o ciupercă a piciorului sau orice alt tip, amestecati câteva picături de ulei esențial de ghimbir cu ulei de arbore de ceai cu o linguriță de ulei de nuca de cocos și aplicati pe zonă de trei ori pe zi.

6. Cancerul

Testând pe soareci fără sisteme imunitare, cercetătorii de la Universitatea din Minnesota au descoperit ca trei cure pe săptămână de gingerol au întârziat creșterea celulelor cancerului colorectal. Cercetătorii din Michigan au confirmat aceste rezultate și în cazul cancerului ovarian. De fapt, au descoperit că „tratamentul cu ghimbir al celulelor cancerigene ovariene cultivate a indus o inhibare profundă a creșterii în toate liniile celulare testate”. Puteți consuma ghimbir sub formă de ceai (ghimbir ras in apa fierbinte), pudră de ghimbir cu apă sau 2 picături de ulei esențial de ghimbir in 100 ml apă.

Acestea fiind spuse, trecem rapid la prepararea gingeratei sau limonadei cu ghimbir.

Print Friendly, PDF & Email

Be Social