Icre de migdale cu dovlecei la gratar

Icre de migdale cu dovlecei la gratar

Toți am auzit de icrele de pește. Unii le adoră, alții susțin că sunt prea grele pentru stomac sau grețoase. Noi variante sănătoase ale icrelor au început să apară în ultimii ani. Icrele false, așa cum le spun mulți, pot fi făcute din griș, soia, fasole sau semințe de chia. Poate nu v-ați gândit până acum că și migdalele pot fi un ingredient bun pentru acest aperitiv. Ei bine, astăzi vom demonstra că icrele de migdale pot fi o variantă delicioasă chiar și pentru cei mai pretențioși.

Dar înainte de rețeta de icre de migdale, revin cu câteva informații despre migdale și beneficiile lor.

Migdalele cresc în popularitate în fiecare an, deoarece cercetările dezvăluie tot mai multe despre beneficiile migdalelor, dar consumul migdalelor datează de acum circa 4.000 de ani.

Beneficii migdale

Migdalele sunt lăudate în întreaga lume și sunt folosite în numeroase moduri diferite: consumate crude ca o gustare sănătoasă; ca ingredient de bază în untul de migdale, lapte de migdale sau făină de migdale; Și chiar în multe loțiuni corporale și parfumuri.

Reducerea colesterolului este cel mai renumit beneficiu pentru sănătate al migdalelor, dar există multe alte beneficii vitale pentru sănătate. Migdalele au un conținut scăzut de acizi grași saturați, bogați în acizi grași nesaturați și conțin fibre de umplere, antioxidanți unici și protectori de fitosterol, precum și proteine vegetale.

1. Ajută la prevenirea bolilor de inimă și a atacurilor de cord

Migdalele furnizează în mod special flavonoide antioxidante, compuși pe bază de plante prezenți în coaja migdalelor care lucrează cu vitamina E pentru a îmbunătăți sănătatea arterei și a reduce inflamația.

Ele dețin, de asemenea, elemente nutritive cheie pentru sănătatea inimii, inclusiv arginină, magneziu, cupru, mangan, calciu și potasiu. Studiile arată că migdalele au un efect consistent „scăzut” al colesterolului LDL, mai ales la persoanele cu colesterol ridicat și diabet.

2. Mențin sănătatea pielii
Migdalele sunt o sursă excelentă de vitamina E și alți antioxidanți care hrănesc pielea și reduc semnele de îmbătrânire. Cercetările recente au constatat că migdalele conțin concentrații ridicate de antioxidanți catechină, epicatechină și flavonol, inclusiv quercetin, kaempferol și izoramnetin – compuși care luptă împotriva cancerului de piele și a daunelor prin inversarea stresului oxidativ dintr-o dietă săracă, poluare și expunerea la lumină UV. Grăsimile sănătoase ale migdalelor, plus capacitatea acestora de a îmbunătăți circulația, ajută de asemenea la menținerea hidratării pielii și a capacității mai bune de vindecare a rănilor.

3. Ajută la controlul nivelurilor de zahăr din sânge și la prevenirea diabetului
Migdalele, bogate în grăsimi sănătoase, ajută la încetinirea ratei la care glucoza (zahărul) este eliberată în sânge. În plus față de administrarea zahărului din sânge și prevenirea rezistenței la insulină, beneficiile consumului de migdale includ capacitatea de a scădea alte riscuri comune ale diabetului zaharat.

4. Ajută la scăderea în greutate și la prevenirea supraîncălzirii corporale
Grăsimile sănătoase și fibrele dietetice ajută la scăderea în greutate pentru că vă ajută să vă simțiți plini, ceea ce împiedică consumul de gustările nesănătoase. Deși fructele cu coajă lemnoasă sunt bogate în grăsimi și calorii, ele prelungesc sentimentul de sațietate după ce mâncați și păstrează zahărul din sânge mai stabil decât mesele cu conținut scăzut de grăsimi.

5. Susțin funcționarea unui creier sănătos
Migdalele sunt adesea considerate unul dintre cele mai bune alimente pentru creier. Migdalele sunt oarecum unice în faptul că ele conțin riboflavină și L-carnitină, două substanțe nutritive cheie capabile să afecteze pozitiv activitatea neurologică și să prevină declinul cognitiv. Acesta este motivul pentru care adulții, în special persoanele în vârstă, sunt încurajați să mănânce nuci de câteva ori pe săptămână – deoarece acestea sunt asociate cu o reducere a riscului de inflamație care poate provoca tulburări cerebrale, inclusiv demența și boala Alzheimer.

6. Pot ajuta la lupta împotriva cancerului și a inflamației
Migdalele conțin gama-tocoferol, un tip de vitamina E, care acționează ca un puternic antioxidant, combătând distrugerea radicalilor liberi și stresul oxidativ care sunt legate de cancer. Multe studii găsesc o legătură între consumul de nuci și prevenirea cancerului, inclusiv un risc redus pentru cancerul de colon, prostată și de sân.

7.  Ajută la menținerea sănătății stomatologice și a oaselor
Migdalele sunt o sursă bună de oligoelemente, inclusiv magneziu și fosfor, care este un nutrient esențial pentru construirea și menținerea dinților și a oaselor puternice. Consumând migdale, crește capacitatea organismului de a ajuta la prevenirea cariilor dentare, reduce riscul de fracturi osoase și luptă împotriva osteoporozei.

Cum consumăm migdalele?

Migdalele conțin acizi grași naturali și uleiuri care sunt sensibile la căldură ridicată, astfel încât atunci când sunt foarte prelucrate, este posibil ca aceste uleiuri să devină nesănătoase. De exemplu, atunci când migdalele sunt prăjite, ele sunt de obicei înmuiate în uleiuri hidrogenate sau modificate genetic, grăsime care este dăunătoare și promovează bolile de inimă.

Ca regulă generală, cu cât există mai puțină prelucrare a migdalelor, cu atât este mai bine. Migdalele prăjite sunt probabil mai puțin benefice decât migdalele crude.

Un pas care poate duce la creșterea conținutului de nutrienți al migdalelor este înmuierea și germinarea acestora. Înmuierea și germinarea migdalelor elimină unii dintre antinutrienții lor naturali, care împiedică organismul să absoarbă câteva minerale. Îmi place să înmoi migdalele peste noapte, timp de 12 ore într-un castron mare, acoperindu-le cu apă și clătindu-le în dimineața următoare.

Pe lângă rețeta de icre de migdale pe care am promis că v-o ofer, m-am gândit să aduc un plus de valoare prin combinarea icrelor cu dovlecei la grătar, peste care vom adăuga un sos de verdețuri extraordinar. Rețetele mai jos. Poftă bună!

Print Friendly, PDF & Email

Be Social