Friptura de Pleurotus cu mix de orez

Friptura de Pleurotus cu mix de orez

Am o pasiune pentru ciuperci. Cred că ați observat asta din rețetele mele, care trebuie să conțină și ciuperci: plăcintă cu ciuperci, tocăniță de ghebe, cartofi cu ciuperci, etc. Dar ciupercile Pleurotus au ceva deosebit. Orice persoană care vrea să se lase de carne, ar trebui să știe că Pleurotus ar putea fi prietenul lui de nădejde. Pentru că aceste ciuperci au textura apropiată cărnii, se poate găti ca friptură. Și nu vă spun cât de bună este ciorba de burtă vegetariană din Pleurotus! Dar despre ciorbă vom vorbi într-o altă ocazie. Astăzi, ne axăm pe friptură. Vom face o friptură din Pleurotus cu o garnitură de mix de orez.

Înainte să gătim, trebuie să știm de ce sunt bune aceste ciuperci Pleurotus pentru organismul nostru.

Datorită cantității mari de nutrienți, Pleurotus este foarte popular. Acest tip de ciupercă este călită (sotée) cu usturoi și ulei de măsline. Ciupercile Pleurotus sunt pline cu diferiți nutrienți și vitamine, iar consumul lor duce la o dietă sănătoasă. Sunt lipsite de grăsimi, colesterol, gluten, are o cantitate scăzută de calorii și sodiu. Fierul găsit în ciupercile Pleurotus este ridicat în comparație cu carnea.

M-am uitat puțin peste un tabel cu valori nutritive pentru o porție de Pleurotus: 166% din doza zilnică necesară de vitamina D, 26% DZ de vitamina B3, 23% vitamina B2 si respectiv vitamina B5, 23% DZ de cupru, 14% DZ de fier și respectiv fosfor. Ce să mai…e un aliment valoros pentru corpul nostru. Cu ce ne ajută aceste vitamine și minerale?

Imunitate mai bună

Vitamina D ajută la replicarea celulelor sănătoase și protejează condițiile autoimune cum ar fi gripa și răceala obișnuită. De asemenea, previne reacțiile inflamatorii excesive sau prelungite. Inflamația cauzează tulburări autoimune și boli cronice, cum ar fi artrita reumatoidă, scleroza multiplă, sindromul intestinului iritabil, hipertensiunea arterială și problemele digestive. Deci, v-ar scăpa de multe dureri dacă o consumați moderat și regulat.

Boli cardiovasculare mai rare

În afară de echilibrul trigliceridelor și al nivelului de colesterol, vitamina B3 ajută la reducerea aterosclerozei, care constă în întărirea arterelor și poate duce la boala cardiacă. De asemenea, ajută la reducerea producției de histamină și a inflamației, împreună cu îmbunătățirea circulației.

Vitamina B3 reduce șansele de reapariție a bolilor de inimă sau de stop cardiac la cei care au experimentat astfel de episoade.

Energie mai multă

Studiile arată că cuprul are un impact asupra căilor cerebrale, cum ar fi galactoza și dopamina, care ajută la menținerea energiei, a stării de spirit, a concentrării. Deficiența cuprului determină oboseală, activitate metabolică scăzută, starea de spirit slabă și probleme în concentrare.

Vitamina B transformă carbohidrații în glucoză, care este utilizată drept combustibil pentru a produce energie. Vitamina B sintetizează organismul și metabolizează proteinele și grăsimile. Vitamina B5 ajută la reconstruirea mușchilor, țesuturilor și organelor. Vitamina B5 ajută la menținerea nivelului optim de metabolism.

Stare de spirit bună

Funcțiile neurotransmițătorului depind de cantitatea adecvată de fier pentru a menține o dispoziție pozitivă. De asemenea, depinde de echilibrul hormonal, cum ar fi dopamina, serotonina și altele. Așadar, deficitul de fier duce la somn rău, starea proastă, lipsa de motivare și un nivel scăzut de energie.

Deci, când vedeți la piață ciuperci Pleurotus, nu le ratați. O sa vă facă să vă simțiți mai bine chiar și când plouă afară.

Pentru că am ales să gătesc și un mix de orez (orez alb, brun, roșu și sălbatic). Îl găsiți deja amestecat în comerț. Nu trebuie să vă chinuiți prea tare. Cu cât găsiți orez mai colorat, cu atât este mai sănătos și mai bogat în nutrienți. Orezul alb tinde să rămână mai slab din acest punct de vedere. Puteți încerca și orezul integral, care seamănă puțin la gust cu arpacașul din grâu.

Nu mai stau la povești. Trecem la treabă. Haideți să gătim împreună friptura de Pleurotus cu mix de orez.

Print Friendly, PDF & Email

Be Social