Curry de legume cu tofu si lapte de cocos

Curry de legume cu tofu si lapte de cocos

Am fost într-o zi la un restaurant cu specific indian și am mâncat un curry vegetarian extraordinar. De atunci, mi-am propus să găsesc rețeta potrivită pentru curry. Și așa am pornit într-o călătorie gastronimică de proporții. După câteva încercări, iată care este rezultatul meu- curry de legume cu tofu și lapte de cocos. Sună exotic, nu? Așa și trebuie. Poate vă gândiți că are gust dulce. Datorită ingredientelor și mirodeniilor, are un gust delicios. Merită să dați deoparte prejudecățile și să-l încercați.

Ce este Curry?

Curry este un fel de mâncare originar din bucătăria subcontinentului indian. Caracteristica comună este utilizarea de combinații complexe de condimente sau ierburi, care includ de obicei ardei iute proaspăt sau uscat. Utilizarea termenului este în general limitată la feluri de mâncare pregătite într-un sos.

Condimentele sunt folosite fierte sau crude și pot fi adăugate la momente diferite în timpul procesului de gătire pentru a produce rezultate diferite. Principalele condimente găsite în cele mai multe pudre de curry din subcontinentul indian sunt coriandru, chimen și turmeric; Poate fi inclusă o gamă largă de condimente suplimentare, în funcție de regiunea geografică și de alimentele incluse (pește, linte, carne roșie sau albă, orez și legume). Pudra de curry, un amestec preparat din condimente, este în mare parte o creație occidentală, datând din secolul al XVIII-lea. Astfel de amestecuri se crede că au fost inițial pregătite de comercianți indieni pentru a fi vânduți membrilor guvernului britanic colonial și armatei care se întorceau în Marea Britanie.

Felul de mâncare numit „curry” poate conține pește, carne de vită sau de pasăre sau crustacee, fie gătite singure, fie în combinație cu legume. În schimb, există și curry în ​​întregime vegetarian, gătit în special printre cei care dețin restricții etice sau religioase împotriva consumării de carne sau fructe de mare.

Curry poate fi „uscat” sau „umed”. Curry uscat este gătit cu puțin lichid care este lăsat să se evapore, lăsând celelalte ingrediente acoperite cu amestecul de condimente. Curry cu sos conține cantități semnificative de sos sau sos pe bază de iaurt, smântână, lapte de nucă de cocos, cremă de nucă de cocos, pudră de legume sau bulion.

Eu am încercat până acum doar varianta cu mult sos. Deci, veți avea nevoie de o lingură pentru acest fel de mâncare. Aveți mai jos rețeta video și cea scrisă. Luați-vă timp pentru a vă bucura de noi gusturi orientale. Nu veți regreta!

Print Friendly, PDF & Email

Be Social