Budinca de tapioca cu fructe

Budinca de tapioca cu fructe

Sunt uimită de varietatea alimentelor pătrunse de curând pe piața europeană și cea românească. Alimente minune, cum le numesc unii: pudra/perle de tapioca, semințe de chia, fructe de goji și lista poate continua.

Cei mai mulți dintre noi care am mâncat vreodată tapioca știu că este ușor de mestecat, perle mici găsite într-un castron de budincă. Dar nu mulți dintre noi știu de fapt ce sunt aceste perle mici și de unde provin.

Aceasta este ceea ce par perle tapioca ca înainte să fie adăugate la unele dintre dulciurile noastre preferate.

Dar în realitate, înainte de procesare, iată cum arată o rădăcină de tapioca.

Tapioca este creată din rădăcinile unui arbust înalt, care creşte în ţările sud-americane, în special în nordul Braziliei. Acesta poartă numele de „manioc” sau „cassava” în engleză, dar este cunoscut şi sub denumirilede „yuca” sau „mandioca”.

Rădăcinile plantei de manioc conţin o treime amidon şi două treimi apă, iar până la a fi pregătită pentru gătit are nevoie de mult timp. Întâi, acestea sunt tăiate şi decojite. Rădăcinile vor fi, apoi, puse în apă şi lăsate să se înmoaie, pentru trei sau patru zile. Sau pot fi râcâite fără o înmuiere prealabilă. Pasta rezultată va fi gătită şi mâncată sau poate fi uscată şi transformată în făină.

Tapioca face parte din familia cerealelor, produsă fără gluten, care are multe utilizări:

  • Gluten și pâine fără grâne: făină de tapioca poate fi folosit în rețete de pâine, deși este adesea combinate cu alte făinuri.
  • Budinci si deserturi: perlele sale sunt folosite pentru a face budinci, deserturi, gustări sau ceai cu bule.
  • Agent de îngroșare: Acesta poate fi folosit ca agent de îngroșare pentru supe, sosuri și sosuri. Este ieftin, are un gust neutru și o mare putere de îngroșare.
  • Agent de legare: Se adaugă la burgeri și aluat pentru a îmbunătăți textura și conținutul.
  • În plus față de utilizările sale de gătit, perlele au fost folosite pentru a apreta hainele prin fierberea perlelor alături de haine.

Pentru că noi românii ne-am obișnuit cu budincile, tapioca se folosește deseori pentru a face budincă cu fructe. Asta vom face și noi astăzi. O budincă din tapioca și fructe super ușor de preparat, care vă dă energie și poftă de viață.

Print Friendly, PDF & Email

Be Social