Briose cu banane

Briose cu banane

Nu e un lucru necunoscut faptul că îmi plac brioșele. Am tot găsit și inventat rețete de brioșe cu tot felul de ingrediente. Dar rețeta de astăzi poate fi o încununare a tuturor eforturilor. Brioșele cu banane sunt un deliciu și nu sunt deloc greu de preparat. Mai ales că toți copiii adoră bananele. În afară de a fi foarte hrănitoare, ele sunt, de asemenea, o gustare extrem de convenabilă și sănătoasă.

Se spune că bananele sunt supranumite si „fructele fericirii”, deoarece conține o substanță care stimulează secreția de serotonină, altfel spus hormonul fericirii.

Bananele sunt o sursă naturală excelentă de potasiu și vitamina B6. Acestea conțin mai multe substanțe nutritive esențiale și au beneficii pentru digestie, sănătatea inimii și scăderea în greutate.

Pentru că sunt bogate în fibre, bananele pot să modereze nivelul zahărului din sânge după mese și să reducă pofta de mâncare încetinind golirea stomacului. Fibrele alimentare au fost legate de multe beneficii pentru sănătate, inclusiv digestia îmbunătățită.

Potasiul este un mineral care este esențial pentru sănătatea inimii, în special controlul tensiunii arteriale. Cu toate acestea, în ciuda importanței sale, majoritatea oamenilor nu primesc suficientă potasiu în dieta lor. Bananele sunt o sursă excelentă de potasiu. O banană de dimensiuni medii (118 grame) conține 9% din doza zilnică recomandată.

Un studiu pentru femei a arătat că peste 13 ani, cei care au consumat banane de 2-3 ori pe săptămână aveau cu 33% mai puține șanse de a dezvolta boli de rinichi . Alte studii au constatat că cei care mănâncă banane de 4-6 ori pe săptămână sunt cu aproape 50% mai puțin probabil să dezvolte boli de rinichi, în comparație cu cei care nu mănâncă banane.

Bananele sunt adesea denumite alimente perfecte pentru sportivi, în mare parte datorită conținutului lor mare de minerale (potasiu, magneziu, mangan, cupru) și carbohidraților ușor digerați. Consumul de banane poate ajuta la reducerea crampezilor și a durerilor musculare legate de exerciții fizice, care afectează până la 95% din populația generală.

 

Bananele sunt perfecte pentru orice tip de desert sau mic dejun- poate fi un plus extraordinar pentru iaurtul tău de mâncare, pentru cereale sau pentru produse de patiserie. Puteți chiar să le folosiți în loc de zahăr în coacere și gătit.

În plus, bananele rareori conțin pesticide sau poluanți, datorită coajei protectoare groase.

De aceea, am ales să folosesc astăzi bananele ca principal ingredient în brioșe. Pe lângă banane vom adăuga și zahăr, făină, nuci și stafide.

Print Friendly, PDF & Email

Be Social