Bomboane din martipan

Bomboane din martipan

Vă vine să credeți că astăzi industria de migdale este estimată la 4,3 miliarde de dolari anual și peste 2 miliarde de kg de migdale sunt produse în fiecare an în lume?

Migdalele cresc în popularitate în fiecare an, deoarece cercetările dezvăluie tot mai multe despre beneficiile migdalelor, dar consumul migdalelor datează de acum circa 4.000 de ani. Speciile de migdale sunt originare din Orientul Mijlociu și din Asia de Sud. Un copac inalt, cu flori roz si albe, crește in climat cald si uscat, motiv pentru care s-a raspandit prin regiunea mediteraneană și a devenit producție principală în dieta de acolo.

Beneficii migdale

Migdalele sunt lăudate în întreaga lume și sunt folosite în numeroase moduri diferite: consumate crude ca o gustare sănătoasă; ca ingredient de bază în untul de migdale, lapte de migdale sau făină de migdale; Și chiar în multe loțiuni corporale și parfumuri.

Reducerea colesterolului este cel mai renumit beneficiu pentru sănătate al migdalelor, dar există multe alte beneficii vitale pentru sănătate. Migdalele au un conținut scăzut de acizi grași saturați, bogați în acizi grași nesaturați și conțin fibre de umplere, antioxidanți unici și protectori de fitosterol, precum și proteine vegetale.

1. Ajută la prevenirea bolilor de inimă și a atacurilor de cord

Migdalele furnizează în mod special flavonoide antioxidante, compuși pe bază de plante prezenți în coaja migdalelor care lucrează cu vitamina E pentru a îmbunătăți sănătatea arterei și a reduce inflamația.

Ele dețin, de asemenea, elemente nutritive cheie pentru sănătatea inimii, inclusiv arginină, magneziu, cupru, mangan, calciu și potasiu. Studiile arată că migdalele au un efect consistent „scăzut” al colesterolului LDL, mai ales la persoanele cu colesterol ridicat și diabet.

2. Mențin sănătatea pielii
Migdalele sunt o sursă excelentă de vitamina E și alți antioxidanți care hrănesc pielea și reduc semnele de îmbătrânire. Cercetările recente au constatat că migdalele conțin concentrații ridicate de antioxidanți catechină, epicatechină și flavonol, inclusiv quercetin, kaempferol și izoramnetin – compuși care luptă împotriva cancerului de piele și a daunelor prin inversarea stresului oxidativ dintr-o dietă săracă, poluare și expunerea la lumină UV. Grăsimile sănătoase ale migdalelor, plus capacitatea acestora de a îmbunătăți circulația, ajută de asemenea la menținerea hidratării pielii și a capacității mai bune de vindecare a rănilor.

3. Ajută la controlul nivelurilor de zahăr din sânge și la prevenirea diabetului
Migdalele, bogate în grăsimi sănătoase, ajută la încetinirea ratei la care glucoza (zahărul) este eliberată în sânge. În plus față de administrarea zahărului din sânge și prevenirea rezistenței la insulină, beneficiile consumului de migdale includ capacitatea de a scădea alte riscuri comune ale diabetului zaharat.

4. Ajută la scăderea în greutate și la prevenirea supraîncălzirii corporale
Grăsimile sănătoase și fibrele dietetice ajută la scăderea în greutate pentru că vă ajută să vă simțiți plini, ceea ce împiedică consumul de gustările nesănătoase. Deși fructele cu coajă lemnoasă sunt bogate în grăsimi și calorii, ele prelungesc sentimentul de sațietate după ce mâncați și păstrează zahărul din sânge mai stabil decât mesele cu conținut scăzut de grăsimi.

5. Susțin funcționarea unui creier sănătos
Migdalele sunt adesea considerate unul dintre cele mai bune alimente pentru creier. Migdalele sunt oarecum unice în faptul că ele conțin riboflavină și L-carnitină, două substanțe nutritive cheie capabile să afecteze pozitiv activitatea neurologică și să prevină declinul cognitiv. Acesta este motivul pentru care adulții, în special persoanele în vârstă, sunt încurajați să mănânce nuci de câteva ori pe săptămână – deoarece acestea sunt asociate cu o reducere a riscului de inflamație care poate provoca tulburări cerebrale, inclusiv demența și boala Alzheimer.

6. Pot ajuta la lupta împotriva cancerului și a inflamației
Migdalele conțin gama-tocoferol, un tip de vitamina E, care acționează ca un puternic antioxidant, combătând distrugerea radicalilor liberi și stresul oxidativ care sunt legate de cancer. Multe studii găsesc o legătură între consumul de nuci și prevenirea cancerului, inclusiv un risc redus pentru cancerul de colon, prostată și de sân.

7.  Ajută la menținerea sănătății stomatologice și a oaselor
Migdalele sunt o sursă bună de oligoelemente, inclusiv magneziu și fosfor, care este un nutrient esențial pentru construirea și menținerea dinților și a oaselor puternice. Consumând migdale, crește capacitatea organismului de a ajuta la prevenirea cariilor dentare, reduce riscul de fracturi osoase și luptă împotriva osteoporozei.

Cum consumăm migdalele?

Migdalele conțin acizi grași naturali și uleiuri care sunt sensibile la căldură ridicată, astfel încât atunci când sunt foarte prelucrate, este posibil ca aceste uleiuri să devină nesănătoase. De exemplu, atunci când migdalele sunt prăjite, ele sunt de obicei înmuiate în uleiuri hidrogenate sau modificate genetic, grăsime care este dăunătoare și promovează bolile de inimă.

Ca regulă generală, cu cât există mai puțină prelucrare a migdalelor, cu atât este mai bine. Migdalele prăjite sunt probabil mai puțin benefice decât migdalele crude.

Un pas care poate duce la creșterea conținutului de nutrienți al migdalelor este înmuierea și germinarea acestora. Înmuierea și germinarea migdalelor elimină unii dintre antinutrienții lor naturali, care împiedică organismul să absoarbă câteva minerale. Îmi place să înmoi migdalele peste noapte, timp de 12 ore într-un castron mare, acoperindu-le cu apă și clătindu-le în dimineața următoare.

Marțipanul este un produs de cofetărie alcătuit în principal din zahăr sau miere și făină de migdale (migdale macinate), la care se poate adăuga și ulei de migdale sau extract.

Eu o să fac acest marțipan în casă, pentru că este ușor de preparat. Nu este nevoie decât de migdale și miere. Este un produs raw (crud), adică nu necesită gătire, așa că trebuie consumat proaspăt sau ținut la frigider/congelator. Este foarte important să înmuiem din timp migdalele, pentru a lua în volum și a avea o textură cremoasă. Abia apoi se pun într-un blender pentru a le mărunți. Am folosit și puțin praf de cuișoare, pentru că oferă bomboanelor o aromă unică orientală.

Am făcut și o glazură pentru bomboanele de marțipan, pe care o păstrez la congelator. Crema este preparată din: caju, miere, lămâie și turmeric, după gust.

Spor la gătit!

Print Friendly, PDF & Email

Be Social