Reteta bomboane cu nuca de cocos

Bomboane „Raffaello”cu nuca de cocos

Nuca de cocos adaugă savoare alimentelor gătite, cum ar fi plăcinte, prăjituri, supe și furnizează vitamine esențiale și minerale. Nuca de cocos mărunțită conține, de asemenea, 33 de grame de grăsime și 40 de grame de zahăr per porție (1 ceașcă), care scade în mod semnificativ valoarea nutritivă a alimentelor. Chiar dacă vei culege unele beneficii nutriționale atunci când mănânci de nucă de cocos mărunțită, ea nu ar trebui să facă parte din dieta ta zilnică.

O porție (1 ceașcă) de nucă de cocos mărunțită conține 2,68 grame de proteine față de obiectivul zilnic de 46 de grame pentru femei și 56 de grame pentru bărbați. Proteinele reconstruiesc celulele și poate ajuta la menținerea sănătății țesuturilor și mușchilor. Aceeași porție de nucă de cocos mărunțită oferă 4,2 grame de fibre dietetice.

În schimb, uleiul de cocos este unul dintre cele mai sănătoase alimente de pe planetă. Până în prezent, există peste 1500 de studii care dovedesc aceasta. Printre beneficiile lui se numără: tratamentul natural al bolii Alzheimer, prevenirea bolilor cardio-vasculare și a tensiunii, vindecă infecțiile urinare și hepatice, reduce inflamația, vindecă bolile de piele (arsuri, dermatite, eczeme, mătreață) și crește sistemul imunitar.

În plus, uleiul de cocos conține acid lauric, care este cunoscut pentru proprietățile sale antibacteriene și antifungice. Astfel că, el reduce candidoza, lupta impotriva bacteriilor, si de a crea un mediu ostil pentru viruși. Multe boli azi sunt cauzate prin favorizarea dezvoltării bacteriilor rele, fungi, virusuri și paraziți în organism.

Bomboanele cu fulgi de cocos „Raffaello” sunt poate cel mai bun si mai rapid desert. Nu ne ia mai mult de 10 minute sa le facem. Avem chiar 2 variante de retete.

Bomboane Raffaello raw vegan – Rețeta nr. 1

Pentru prima variantă, aveți nevoie de:

Fulgi de cocos

Ulei de cocos

Caju

Miere

Pasul 1

Puneți cantitatile ochiometric (în funcție de cât de multe bomboane vreți să serviți)

Pasul 2

Râșniți nucile de Caju, după ce le-ați îmnuiat în prealabil pentru 2 ore.

Pasul 3

Puneți intr-un castron ingredientele și amestecați-le cu mâna până se omogenizează.

Pasul 4

Faceți biluțe din compoziție și tăvăliți-le prin fulgi de nucă de cocos.

Bomboane Raffaello raw vegan – Rețeta nr. 2

A doua variantă este la fel de simplă și delicioasă. Avem nevoie de :

Fulgi de cocos

Ulei de cocos

Miere

Smântână vegetală

Pasul 1

Pentru a prepara smântâna vegetală, aveți nevoie de:

1 cana orez fiert

2 linguri caju

2 linguri zeamă de lămâie

1/2 lingura sare

Putina apa

Se pun într-un blender toate ingredientele și se omogenizează până devin pastă. Mai adăugăm apă dacă este nevoie, pentru a avea consistența smântânei. Aveți mai jos un video în care am exemplificat cât de ușor se prepară această smântână vegetală.

Pasul 2

După ce am pregătit smântâna vegetală, ne apucăm de bomboanele de cocos.

Așadar, într-un castronel punem ingredientele. Omogenizăm totul.

Pasul 3

Facem biluțe pe care le tăvălim prin fulgii de nucă de cocos.

Bombonelele Raffaello vor fi un deliciu pentru cei dragi!

Print Friendly, PDF & Email

Be Social

Related Recipes