Baton energizant cu alune, migdale si fructe uscate raw vegan

Baton energizant cu alune, migdale si fructe uscate raw vegan

Când te trezești dis de dimineață și ai o zi lungă în față, nu uita să te hrănești corespunzător.

Micul dejun este masa cea mai importantă a zilei. Ar fi bine să nu sari peste ea. Dacă te grăbești, pregătește de seara niște batoane cu nuci și fructe, le pui la frigider și dimineața doar le iei cu tine. Îți vor oferi energie și putere pe parcursul zilei, pentru că alunele, migdalele și alte semințe conțin proteine, grăsimi sănătoase și nutrienți pentru ca tu să te simți sătul mai mult timp. Fructele confiante, în schimb conțin zaharuri, iar aceastea ne dau energie. În cea mai pură formă, fructele uscate sunt doar fructe proaspete, cu apa îndepărtată. Deshidratarea, de fapt, face ca unii nutrienți să devină mai concentrați. Un studiu realizat în 2005 în Jurnalul Colegiului American de Nutriție a arătat că antioxidanții din afinele uscate, strugurii și prunele sunt de două ori mai puternici decât cei din fructele proaspete.

Atenție însă la cantitate. Consumați cu moderație. O caisă uscată este o fracțiune din mărimea fructului proaspăt, dar cele două au același număr de calorii și cantitate de zahăr. „Mâncăm cu ochii noștri, deci este posibil să consumăm mai multe fructe uscate decât ar trebui”, spune Chrissy Wellington, nutriționist la Lenox.

Batoanele energizante pe care le găsim în comerț conțin de obicei granola/muesli amestecată cu zahăr, miere sau alt sirop îndulcit, presat și coapte într-o formă de baton, rezultând astfel producerea unei gustări mai convenabile. Batoanele din granola sunt întotdeauna ambalate individual într-o pungă sigilată, chiar și atunci când se achiziționează o cutie cu batoane multiple. Acest lucru permite oamenilor să pună batonul energizant ambalat într-o geantă, rucsac sau altă pungă pentru a fi consumat ulterior.

Pentru că batoanele din comerț conțin de cele mai multe ori zahăr, am decis să prepar acasă un gen de baton energizant. În acest fel, elimin zahărul și păstrez doar ce este mai bun: alune si fructe. Sper să vă placă și vouă rețeta de baton energizant.

Print Friendly, PDF & Email

Be Social