Pasta de avocado, sos de smantana vegetala cu ceapa rosie, pasta de masline, sos de rosii cu ardei verde

Pasta de avocado, sos de smantana vegetala cu ceapa rosie, pasta de masline, sos de rosii cu ardei verde

Când vine vorba de sosuri și paste sau pateuri de legume/leguminoase, e foarte greu să găsești rețeta cea mai bună. Eu am ales să vă aduc înainte câteva dintre cele mai bune rețete pentru aperitive reușite și salate aromate.

Să ne oprim prima dată asupra pastei de avocado. Aceasta n-ar trebui sa lipsească din hrana zilnică. Este super ușor de preparat și avocado își păstrează toți nutrienții pentru că rămâne crud.

Unii spun că avocado ar trebui să fie clasat printre primele cinci alimente sănătoase de pe planetă.

Avocado este cu adevărat un fruct uimitor din multe motive, dar până de curând nu am știut. Ani de a rândul am fost speriați de alimentele care conțin grăsimi și astfel mulți au trecut pe lângă avocado fără să-l bage în seamă. Astăzi – datorită, în parte, dietei cu alimente ce conțin grăsimi naturale sănătoase – știm că beneficiile consumului de avocado includ grăsimi critice și sănătoase, pe lângă multe altele: antioxidanți diferiți, minerale multiple și vitamine.

În ceea ce privește caloriile, un avocado de mărime medie are aproximativ 215 calorii. Dar nu lăsa asta să te sperie. Din cauza conținutului de grăsimi sănătoase, fibre și conținuturi fitochimice, acest aliment nutritiv foarte dens ar trebui să vă ajute să pierdeți din greutate.

Ce conține mai exact fructul de avocado astfel încât este necesar în fiecare zi?

– Grăsimile monosaturate – sunt descrise pentru a inversa rezistența la insulină și pentru a regla nivelul zahărului din sânge, avocado și uleiul de avocado sunt unele dintre cele mai bogate surse de grăsimi mononesaturate din lume! Spre deosebire de grăsimile saturate sau „rele”, ele sunt de fapt bune pentru tine și ajută inima și creierul. Sunt principala formă dietetică de grăsimi din dieta mediteraneană, care de zeci de ani a fost legată de protecția împotriva bolilor de inimă, a cancerului, a declinului cognitiv și a multor alte tulburări.
– Carotenoizii – Avocado conține acid oleic, o grăsime mononesaturată care poate îmbunătăți memoria și activitatea creierului. Acidul oleic, la rândul său, ajută corpul cu absorbția carotenoidă. Carotenoizii sunt compuși chimici care dau anumitor fructe și legume culoarea lor galben strălucitoare, portocalii sau roșii. Beta-carotenul este unul dintre cele mai comune carotenoide. Beneficiile carotenoidelor includ scăderea inflamației, promovarea creșterii și dezvoltării sănătoase și creșterea imunității, printre altele.
Vitaminele A, E și K solubile în grăsimi – Corpul nostru nu numai că necesită funcționarea corectă a acestor vitamine, ci și funcționează împreună cu mineralele esențiale (magneziu și zinc) pentru a influența factorii metabolici (cum ar fi dioxidul de carbon și hormonul tiroidian).

– Vitaminele B și C solubile în apă – nu știu sigur dacă știți acest lucru, dar vitaminele din complexul B și vitamina C nu sunt stocate în corpul vostru. Asta înseamnă că trebuie să le refaceți în fiecare zi. Avocado este unul dintre cele mai bune alimente cu vitamina C și surse de vitamine B, care îmi amintește de o vorbă înțeleaptă: „Un avocado pe zi îl ține departe pe medic!”
– Minerale importante (cum ar fi magneziu, potasiu, fier și cupru) – Un fapt interesant pe care mulți oameni nu-l cunosc este că ar trebui să mănânci două banane pentru a obține conținutul de potasiu dintr-un avocado întreg, ceea ce face avocado o sursă excelentă pentru a preveni scăderea potasiului din organism.
– Încărcături de fibre – Avocado conține fibre mai solubile decât cele mai multe alimente și ajută la stabilizarea nivelului zahărului din sânge, facilitează regularitatea intestinului și menține un control adecvat al greutății.
– Proteine ​​- Avocado sunt pe lista celor mai bune alimente cu proteine. Având cel mai mare conținut de proteină si cel mai mic conținut de zahăr din orice fruct, avocado oferă un echilibru unic pentru a construi masa musculară slaba și a arde grăsimile.
Antioxidanți fitochimici (cum ar fi beta-sitosterol și luteină) – Pentru a vă proteja împotriva diferitelor boli, cum ar fi degenerarea maculară și cataracta, este o idee bună să consumați o dietă bogată în fitochimici, cum ar fi avocado. Antioxidantele fitochimice previne leziunile oxidative (numite si radicalii liberi) care au puterea de a schimba ADN-ul si de a duce la mutatii celulare.

Următorul sos este cel de smântănă vegetală cu ceapă roșie. Pentru mai multe informații despre această smântână, vă invit să urmăriți articolul dedicat acestei rețete, pe care îl găsiți aici: http://traiestegateste.ro/recipe-items/smantana-vegetala/

Sosul de roșii cu ardei verde iute sau simplu (în funcție de preferințe) este un sos răcoritor care vă poate fi un bun aliat pe timpul verii. Eu ador să prepar acest sos în stil mexican, adică mai iute.

Pasta de măsline este o altă minune din bucătărie. Simplu de realizat și plină de savoare, această pastă este ideală pentru cei care au poftă de ceva sărat. Merge foarte bine cu pâine neagră prăjită.

Măslinele sunt o sursă bună de grăsimi nesaturate, care stimulează sănătatea inimii, precum și cantități mici de alte vitamine și minerale cheie. Ele conțin, de asemenea, polifenoli, care pot stimula sistemul imunitar. În același timp, măslinele sunt bogate în sodiu, ceea ce scade oarecum valoarea nutritivă. Măslinele negre și verzi sunt cele două soiuri cele mai comune vândute în supermarketuri.

Cel mai sănătos tip de măsline depinde de obiectivele voastre de sănătate. Datorită în principal preparării, măslinele verzi conțin aproximativ de două ori mai mult sodiu decât măslinele negre, în timp ce măslinele negre conțin mai mult ulei decât cele verzi.  Dacă doriți să reduceți aportul de grăsimi saturate, măslinele negre reprezintă cea mai bună alegere. Dacă încercați să creșteți consumul de vitamina E, măslinele verzi sunt o opțiune mai sănătoasă decât omologii lor negri. Oamenii care au nevoie să-și limiteze aportul de sodiu ar trebui să consume măsline doar ocazional în dieta lor, dar măslinele negre sunt cea mai bună opțiune când le includeți într-o masă sau într-o rețetă. De aceea, eu am ales măsline naturale tăiate (sunt de culoare maro-violent) pentru pasta de măsline pe care am făcut-o.

Pasta noastră de măsline va conține și fulgi de drojdie pentru a lega compoziția și a-i da un aspect fin.

 

Print Friendly, PDF & Email

Be Social