Detergent de rufe din uleiuri esentiale

Detergent de rufe cu uleiuri esentiale

Detergent de rufe cu uleiuri esentiale

Cei mai mulți oameni folosesc detergenți de rufe comerciali pentru a avea un parfum plăcut, totuși, aceștia sunt plini cu numeroase substante chimice care sunt dăunătoare corpului nostru, chiar dacă le folosim doar pe hainele noastre. Cu toate acestea, puteți face un detergent de casă, cu un miros uimitor folosind doar doua ingrediente care nu conțin substanțe chimice nocive, așa cum conțin detergenții de pe piață.

Conform Environmental Working Group, mai mult de 82% dintre majoritatea detergenților de rufe sunt între ușor până la foarte periculoși, cu mai mult de 40%, fiind considerați extrem de periculoși. Unele dintre riscurile pentru sănătate asociate cu utilizarea detergenților de rufe comerciali includ:

  • Probleme ale sistemului respirator (astm)
  • Alergii sau iritații ale pielii
  • Efecte toxice asupra dezvoltării fătului sau a funcției de reproducere
  • Cancer

Acest lucru înseamnă practic că detergenții de rufe reprezintă o amenințare pentru dezvoltarea copiilor sau pentru femeile însărcinate, iar acestea ar trebui să-l evite.

O alternativă mai sănătoasă la detergentul de rufe poate fi găsit în utilizarea uleiurilor esențiale. Ele pot fi găsite într-o varietate de mirosuri diferite, care lasă hainelor un miros plăcut după utilizarea lor. Aveți posibilitatea să utilizați ulei esential de mentă pentru un miros curat, răcoritor, sau puteți folosi uleiul de lămâie sau alte uleiuri esențiale de citrice pentru un miros de fructe. Alte uleiuri esențiale populare pentru mirosurile lor încântătoare includ lemn de cedru, musetelul, trandafir, iasomie, lavanda, lemn de santal și altele.

Beneficiile pentru sănătate ale uleiurilor esențiale provin în principal din proprietățile lor antibacteriene și antifungice. Cercetatorii au descoperit ca uleiurile de lemongrass, eucalipt, mentă și portocală au fost eficiente împotriva tuturor celor 22 de tulpini de bacterii.

Ingrediente:
  • 1 cană de sare Epsom (se găsește la plafar) – curăță și lasă hainele moi și catifelate, datorită mineralelor din sare  (puteți folosi și sare din mină, netratată și neiodată)
  • 20 de picături de ulei esențial – alegeți mirosul preferat
Instructiuni
  1. Amestecați uleiul esențial cu sarea, până când acestea sunt bine omogenizate.
  2. Utilizați o lingură din acest amestec pentru fiecare rând de rufe.
  3. Amestecați conținutul in puțină apă pentru a se dizolva. Apoi, turnați-l în cuva mașinii de spălat.
  4. Alege unul dintre programele mașinii de spălat.

 

 

Print Friendly, PDF & Email
No comments yet.

Lasă un răspuns