Astenia de toamna

remedii si alimentatie

Cum sa combatem astenia de toamna?

Cum sa combatem astenia de toamna?

Frunzele incep sa cada si sanatatea noastra se deterioreaza. Corpul nostru a început deja să simtă efectele toamnei, ceea ce implică următoarele: modificări ale dispoziției noastre, ce ne-ar putea face somnul mai trist, schimbarea bioritmurilor. Este de la sine înțeles că o vară a activității fizice, împreună cu o abundență de timp liber poate lua o taxă atunci când te duci înapoi la locul de muncă, acasă și te intorci la responsabilitățile normale.

Unul dintre semnele tipice ale sezonului de toamnă este schimbarea drastică ale conditiilor atmosferice meteorologice, care provoacă un efect direct asupra corpului nostru și funcționarea acestuia. Atunci când temperaturile coboară și orele de lumina se reduc putem începe să suferim o varietate de simptome cunoscute ca oboseala de toamnă – depresie generală, senzație de epuizare, care are loc cu o anumită frecvență, probleme de concentrare.

În spatele acestei astenii  stă o tulburare biologică care afecteaza mii de oameni. Această modificare poate fi experimentată timp de mai multe zile sau chiar săptămâni, până când corpul nostru reușește să se obisnuiască.

Obiceiurile unui stil de viata sanatos sunt cele mai bune arme impotriva asteniei

Ingrijirea sănătății începe la domiciliu. Prin urmare, cel mai bun tratament prin care putem lupta cu simptomele de oboseală de toamnă este de a ajunge din nou la obiceiurile sanatoase pe care le-am avut pe timpul verii.

Câteva sfaturi de bază pentru a obține o stare de sanatate buna:

  • Ai grija la somnul din timpul noptii-  cel puțin 8 ore pe noapte

  • Înapoi la activitatea fizică ușoară, care ne va ajuta să ne relaxam

  • Reducerea consumului de stimulente, care ne-ar putea excita mai mult decât este recomandat

  • O dietă echilibrată și variată, care ne ajută să corectam orice deficiențe nutriționale posibile. În scopul de a realiza acest lucru, avem nevoie sa crestem aportul de fibre, vitamine și proteine care stimulează organismul nostru, dar si normalizeaza starea noastra de spirit.

O alimentatie corecta este cheia!

Privind în profunzime la domeniul nutriției, avem o descriere detaliată mai jos a unei liste de fructe și legume, consumate frecvent în toamnă, care se poate „reincarca” noi cu minerale și vitamine. Acestea sunt folosite pentru a combate frigul, precum și cele mai comune boli ale acestui moment al anului.

  • Anghinare: elimina toxinele si ajuta la digestia grasimilor

  • Ciuperci sălbatice (probabil, unele dintre produsele alimentare cele mai multe ori asociate cu toamna): furnizează cantitate mare de fibre, care are un conținut minim de energie

  • Dovlecei: ofera fibre, proteine, folati si vitamina B

  • Portocale, kiwi, lămâi și rodii, de la care putem profita de vitamina C, care este necesară pentru a preveni raceala in toamna

  • Cherimoya: un fruct puternic din punct de vedere energetic, care ne ajută să luptăm împotriva scăderii temperaturii

Prevenirea este una dintre cele mai bune forme de tratament împotriva oricărei boli.

Print Friendly, PDF & Email
No comments yet.

Lasă un răspuns