Carbunele activ

Carbunele activ

Cărbunele este adesea folosit în crearea de metale sau servind ca sursă de căldură pentru grill-ul produselor alimentare. Cu toate acestea, știați că are și scopuri medicale? În scrierile egiptene încă mai devreme de 1500 A.D s-a descoperit că egiptenii foloseau un tip de cărbune numit cărbune activ pentru a absorbi mirosurile neplăcute de la rănile care putrezesc.

În zilele noastre, cărbunele activ face valuri atât în medicină, cât și în industria cosmetică, datorită capacității sale presupuse de a îmbunătăți aspectul și bunăstarea corpului. În acest articol, veți afla cum se produce cărbunele activă, ce beneficii sunt și cât de mult ar trebui să luați în mod ideal.

Cărbunele activ este un produs secundar al lemnului ars, turbă sau nucă de cocos tratată cu oxigen. Acest lucru are ca rezultat cărbune care este foarte poros și nepolar, permițându-i să se absoarbă sau să se lege de toxine și mirosuri din gaze sau lichide care sunt de până la 1.000 de ori greutatea sa. Pudra rezultată este fără gust și fără miros.

Poate funcționa ca un antidot al otravei: cărbunele activ este cunoscut pentru captarea chimicalelor și a toxinelor nocive în porii mici, un proces chimic numit adsorbție. În acest proces, cărbunele activ absoarbe substanțele chimice și toxinele din sânge, astfel încât acestea să nu mai dăuneze organismului. Cărbunele activat funcționează pe întreaga lungime a stomacului și a intestinului, și se spune că reduce cantitatea de substanțe otrăvitoare cu până la 60%.
Ajută la promovarea unui sistem digestiv mai sănătos: Cărbunelul activat poate elimina toxinele pe care corpul le obține de la substanțele chimice din băuturi, pesticidele din alimente și poluanții din aer. Acest lucru ajută la creșterea nivelului de energie, îmbunătățirea funcției mentale și chiar ameliorarea durerii articulare.
Funcționează împotriva efectelor mucegaiului toxic: Mucegaiul în mediul înconjurător poate provoca probleme de sănătate precum depresia, pierderea memoriei, scăderea funcției creierului, insuficiența renală și hepatică, iritarea ochilor și funcția sistemului imunitar slăbită. Cărbunele activ poate ajuta la eliminarea formării toxinelor cauzate de mucegai. Înainte de a utiliza acest supliment, consultați mai întâi un medic pentru a vă verifica complet simptomele. Discutați cu un profesionist pentru a evalua și situația mucegaiului, mai ales dacă dumneavoastră și ceilalți membri ai familiei ați fost expuși la domiciliu, astfel încât situația să poată fi tratată corespunzător.
Ajută la prevenirea îmbătrânirii premature: Cărbunele activ poate avea proprietăți anti-îmbătrânire, deoarece ajută la menținerea sănătății glandelor suprarenale și la prevenirea leziunilor celulare la rinichi și ficat.
Ajută la tratarea intoxicației cu alcool: Deși nu absoarbe alcoolul în sine, cărbunele activ a fost utilizate pentru a trata cazurile de otrăvire cu alcool, deoarece absoarbe substanțele chimice din organism.
Ajută la ameliorarea problemelor gastro-intestinale: Cărbunele activ poate fi util pentru persoanele care suferă de balonare, diaree și alte aspecte conexe, deoarece acestea se pot lega cu produse secundare care provoacă gaze în alimente.

Știați că cărbunele activ poate fi folosit și pentru purificarea și filtrarea apei? Este de fapt un ingredient obișnuit în sistemele de filtrare a apei pentru uz industrial sau uz casnic deoarece poate absorbi pesticide, solvenți, flour, deșeuri industriale, substanțe chimice și alte impurități.

Cărbunele activ a fost asociat cu o varietate de utilizări igienice, făcându-l un plus pentru gospodăria dumneavoastră. Luați notă de aceste utilizări populare pentru cărbune activ:

• Îmbunătățiți aspectul și sănătatea dinților: Puteți folosi cărbunele activ pentru a albi dinții, deoarece pot absorbi plăcile care cauzează pete și compușii microscopici. Deși cărbunele activ poate colora temporar dinții și gura în negru, se vor spăla rapid.

Utilizarea cărbunelui activ pentru curățarea și / sau albirea dinților poate duce la o sănătate orală mai bună și la prevenirea bolilor gingivale, a respirației urinare și a cavităților, deoarece modifică echilibrul pH-ului în gură. Cu toate acestea, pasta de dinți activă cu cărbune trebuie utilizată cu atenție și cu moderare, deoarece poate fi foarte abrazivă și poate deteriora smalțul dinților dumneavoastră.  În schimb, amestecați cu atenție pulberea de cărbune activ cu apă pentru a forma o pastă, dați-o pe dinți și lăsați-o să stea trei minute înainte de clătire. Evitați ingerarea pastei, mai ales dacă luați alte medicamente.

Încercați să utilizați mască facială cu cărbune. Măștile cu cărbune activ devin din ce în ce mai populare în prezent, în special în rândul persoanelor care doresc o piele mai fină și un ten mai luminos. Se spune că cărbunele activ poate fi utilizat pentru tratarea acneei, deoarece elimina impuritățile pielii.

Potrivit dermatologului Dr. Sejal Shah, o mască de cărbune activ poate adsorbi și poate acționa ca un magnet asupra murdăriei, uleiului și altor impurități, deși această abilitate depinde de contactul fizic, așa că ar trebui să lăsați cărbunele activ să stea pe piele pentru asta pentru a fi eficient.

• Ajutați la tratarea mușcăturilor de insecte: Combinarea cărbunelui activ cu uleiul de nucă de cocos și adăugarea acestuia în bandaje poate ajuta la ameliorarea intepaturilor de albine sau de țânțari și a mușcăturilor de păianjen.

Ca dozaj, se pot consuma 1-3 capsule de cărbune activ pe zi.

Sursa:  Dr. Mercola  

Print Friendly, PDF & Email
No comments yet.

Lasă un răspuns