10 Beneficii Uimitoare care se intampla atunci cand schimbi sarea de masa cu sarea de Himalaya

10 Beneficii Uimitoare care se intampla atunci cand schimbi sarea de masa cu sarea de Himalaya

Sarea de Himalaya este recunoscută prin culoarea sa specială roz și oferă numeroase beneficii celor care o consumă.

Origini

Lanțul muntos Himalaya se întinde în toată Asia și trece prin China, Nepal, Myanmar, Pakistan, Bhutan, Afganistan și India. Cei mai mulți oameni asociază Himalaya cu Muntele Everest, cel mai înalt vârf de pe această planetă, dar iată ceva nou de reținut – sarea.

În urmă cu mii de ani, paturi de sare de mare cristalizată au fost acoperite de lavă. Astfel că sarea a stat în siguranță în inima munților, departe de poluarea zilelor moderne. Mulți cred că sarea de Himalaya este cea mai pură din lume. Astăzi, ea este scoasă din mine manual și vândută cu mare succes pe piața internațională.

De ce este roz?

Multele nuanțe de roz, portocaliu, roșu și alb sunt un indicator al faptului că sarea este bogată în minerale și fier.

Beneficiile Sării de Himalaya

Așa cum vitaminele și mineralele sunt perfect asimilate prin consumul de fructe și legume, la fel și sarea de Himalaya are in componența sa numeroase minerale asimilate de organismul uman.

Suficient Iod– Sarea naturală conține suficientă cantitate de iod, deci nu mai este nevoie să se adauge iod artificial.

Mai puțin sodiu consumat- Structura cristalizată a sării de Himalaya are un volum mai mare decât cea rafinată de masă, deci dacă o consumăm sub formă de cristale, vom mânca cu 1/4 mai puțin sodiu. Explicația: o linguriță de sare de Himalaya ocupă mai puțin spațiu decât o linguriță de sare rafinată.

Conține peste 80 de minerale și alte elemente– Sarea cristalizată de Himalaya formată natural în pământ este alcătuită din  85.62% clorură de sodiu și 14,38% alte urme minerale, inclusiv: sulfat, magneziu, calciu, potasiu, bicarbonat, bromură, borat, stronțiu, și fluorură (în ordinea descrescătoare a cantității).

Datorită acestor minerale, sarea roz de Himalaya:

 • Creează un echilibru electrolitic
 • Crește hidratarea în corp
 • Produce un conținut de apă regulat în interiorul și exteriorul celulelor
 • Conduce către un PH echilibrat – ajută la reducerea refluxului gastro-esofagian
 • Previne crampele musculare
 • Ajută la funcționarea corectă a metabolismului
 • Întărește oasele
 • Scade tensiunea arterială
 • Ajută intestinele să absoarbă nutrienți
 • Previne formarea gușei
 • Îmbunătățește circulația sangvină
 • Dizolvă și elimină toxinele din corp

Se spune chiar că sprijină creșterea libido-ului, reduce semnele de îmbătrânire și detoxifică organismul de metale grele.

Sare roz vs sare de mare – Care este diferența?

Cu toate că sărurile roz provin de la munte, acestea sunt de asemenea, săruri de mare din punct de vedere tehnic. Toată sarea provine dintr-un corp de apă sărată-și anume, un ocean sau lac cu apă sărată. Cu toate acestea, sarea de Himalaya este declarată a fi cea mai pură formă de sare de mare.

De ce Sarea de masă este Inferioară?

Sarea rafinată comercială nu este numai curățată de toate mineralele sale, în afară de sodiu și clorură, dar, de asemenea, este curățată chimic, albită și încălzită la temperaturi ridicate care nu sunt necesare.

În plus, acesta este tratată cu agenți antiaglomeranți, care împiedică sarea de la amestecarea cu apa în recipientul de sare. Acești agenți împiedică, de asemenea, dizolvarea în organism, aceasta conducând la depozitarea sa în organe și țesuturi, cauzând probleme grave de sănătate.

În cele din urmă, iodul care se adaugă în sare este de obicei sintetic, care este dificil de asimilat în organism.Mai mult, până la 2% din sarea de masă pot fi aditivi.

 

 

 

Print Friendly, PDF & Email
No comments yet.

Lasă un răspuns