Turmericul - antiinflamator si anticancer

Turmericul – antiinflamator si anticancer

De-a lungul secolelor, oamenii foloseau condimente pentru a adăuga aromă alimentelor, dar și pentru că substanțele nutritive bogate oferă proprietăți de vindecare naturale. Cel mai popular condiment din lumea fitofarmaciei pare a fi turmericul. Conform multor studii, are multe proprietăți de vindecare, cum ar fi tratamente de înfrumusețare, vindecarea rănilor externe, îmbunătățirea digestiei și chiar luptă cu inflamația, durerea și cancerul. Dar cum folosiți turmericul și care sunt diferitele forme în care se găsește?

Turmericul este format din sute de compuși, fiecare cu proprietăți unice. Curcumina (care cuprinde aproximativ 2-9 procente din rădăcina de turmeric) este unul dintre acei compuși care este larg studiat în întreaga lume. Curcumina este, de asemenea, găsită în ghimbir, un alt condiment umplut cu substanțe nutritive. De aceea, pe ambalajele pudrei veți găsi atât denumirea de curcuma, dar și denumirea de turmeric. Ambele reprezintă același lucru.

PUTERNIC ANTIINFLAMATOR

Există multe modalități naturale de a ajuta la scăderea inflamației, spre deosebire de utilizarea exclusivă a medicamentelor antiinflamatorii. Adăugarea de turmeric la dieta ta poate crește antioxidanții în corpul tău; aceștia sunt agenți care ajută la reducerea inflamației.

Jurnalul Oncogene a publicat rezultatele unui studiu care a evaluat mai mulți compuși antiinflamatori și a constatat că aspirina și ibuprofenul sunt cele mai puțin eficiente, în timp ce curcumina este printre compușii antiinflamatori cei mai eficienți din lume.

Bolile de astăzi, cum ar fi cancerul, colita ulcerativă, artrita, colesterolul ridicat și durerea cronică pot fi rezultatul inflamației.

TRATAMENT ANTI-CANCER

O serie de studii de laborator privind celulele canceroase au arătat că curcumina are efecte anticanceroase. Se pare că este capabil să omoare celulele canceroase și să prevină creșterea acestora. Ea are cele mai bune efecte asupra cancerului mamar, a cancerului de colon, a cancerului de stomac și a celulelor canceroase ale pielii.

Un studiu efectuat în iulie 2017 de către cercetătorii de la Baylor Scott & White Research Institute a constatat că curcumina poate fi chiar capabilă să treacă prin rezistența chimică la adenocarcinomul ductal pancreatic , o formă agresivă de cancer pancreatic. Medicii se confruntă frecvent cu provocarea pacienților care răspund inițial la medicamente chimioterapeutice și apoi dezvoltă rezistență. Curcumina pare să re-sensibilizeze aceste celule canceroase la pacienți, deși mecanismele exacte ale chemo-sensibilizării curcuminului rămân ambigue.

Beneficiile consumului de turmeric includ tratarea naturală a cancerului, precum cancerul de sân, cancerul de colon și cancerul de piele.

TRATAMENT PENTRU DIABETICI

Pentru scăderea glicemiei și inversarea rezistenței la insulină, nu există un tratament natural mai bun decât adăugarea de turmeric în dieta dumneavoastră.

În 2009, Biochemistry and Biophysical Research Communications a publicat un studiu din Universitatea Auburn, care a explorat modul în care suplimentarea cu turmeric poate ajuta la inversarea diabetului zaharat. Studiul a descoperit că curcumina din turmeric este literalmente de 400 ori mai puternică decât Metforminul (un medicament diabet zaharat obișnuit) care îmbunătățește sensibilitatea la insulină, ceea ce poate ajuta la inversarea diabetului de tip 2.

În plus față de corectarea cauzelor diabetului zaharat, curcumina a fost de asemenea dovedită pentru a ajuta la inversarea multor aspecte legate de rezistența la insulină și hiperglicemia.

Cum consumăm turmeric?

Există 2 feluri de administrare a turmericului- in stare naturală (consumată pulbere de rădăcină) sau sub formă de suplimente capsule. Principala diferență între turmeric și suplimente este că curcumina este într-o formă mult mai mare, concentrată în suplimente. De exemplu, puteți obține aproximativ 500mg de curcumină într-o formă suplimentară (de exemplu, capsulă), dar 1 lingură de pulbere de turmeric vă va oferi doar aproximativ 15mg.

Nu trebuie să luați aceste suplimente dacă:

  • Sunteți gravidă – crește riscul de avort spontan
  • Încercați să vă concepeți sau aveți probleme cu conceperea – ar putea să vă adauge dificultățile
  • Aveți pietre la nivelul calculilor biliari sau boala vezicii biliare – ar putea face probleme mai rău
  • Aveți o intervenție chirurgicală programată în următoarele două săptămâni – ar putea crește riscul de sângerare
  • Luați medicamente care încetinesc coagularea, cum ar fi aspirina – ar putea crește riscul de sângerare și vânătăi
  • Aveți probleme cu stomacul – poate provoca iritații gastrice, greață și / sau diaree
  • Luați medicamente pentru diabet – ar putea crește riscul de hipoglicemie
  • Aveți deficiență de fier

În conformitate cu ghidul de medicină complementară și alternativă din Maryland, sunt recomandate următoarele doze de curcumă pentru adulți:

Rădăcină tăiată: 1,5-3 grame / zi
Rădăcină uscată, pulbere: 1-3 grame / zi
Extract lichid (1: 1): 30-90 picături / zi
Tinctură (1: 2): 15-30 picături de 4 ori pe zi
Supliment de pulbere standardizat: 400-600 mg de 3 ori pe zi

 

Aceste informații nu intenționează să înlocuiască sfatul medicului, diagnosticul sau tratamentul medical și sunt doar pentru informare. Întrebați întotdeauna sfatul medicului dumneavoastră sau al unui alt furnizor calificat de sănătate cu orice întrebări despre starea dumneavoastră medicală și / sau medicamentele actuale.

Print Friendly, PDF & Email
No comments yet.

Lasă un răspuns