Tocanita de ghebe

Tocanita de ghebe

Toamna este vremea ghebelor. Cine a mâncat măcar o dată ghebe, știe de ce spun că merită să faci o tocăniță de ghebe în fiecare toamnă.

Ghebele sunt printre ciupercile preferate ale românilor. De aceea, sunt și puțin mai scumpe decât cele chamapignon. Dar și gustul lor nu se poate compara.

Ghebele tomantice sunt ciuperci saprofite sau parazite care cresc in paduri, pe lemnul speciilor de foioase sau de conifere. De obicei, apar în tufe bogate alcătuite din mai multe exemplare. Necesită conditii speciale de temperatura si umezeala, asa ca nu se ivesc pana ce ploile abundente nu indeparteaza seceta. Va intrebati de ce sunt mai presus ghebele decat alte specii de ciuperci comestibile? Din trei motive: sunt destul de comune in natură, au caracteristici fizice care le fac ușor de recunoscut și, desigur, au gust plăcut.

Precauții: Recomandată ar fi achiziționarea ciupercilor din surse sigure, selectionate de societăți autorizate. Altfel, ciupercile trebuie culese cu maxim profesionalism, cunoscând nu doar trăsăturile somatice, ci și ecologia lor. Din păcate, nu există nicio modalitate prin care să se poată evita confuziile sau otrăvirea. Ciupercile comestibile nu trebuie consumate prea des sau excesiv, din cauza anumitor compusi greu de digerat.

Această rețetă de tocăniță de ghebe este specială, pentru că vom folosi un ingredient deosebit: smântâna vegetală din caju.

Nu vă trebuie decât o mână de caju și 500 g de ghebe.  Aveți mai jos rețeta scrisă:

Print Friendly, PDF & Email

Be Social