Tarta de morcovi

Tarta de morcovi

Toți știm de mici că morcovii sunt foarte buni pentru vedere și în general, cei mici îi preferă cruzi, nu în mâncarea gătită. Astăzi, o sa schimbăm total semnificația acestei legume, fiindcă o vom folosi ca desert. Vom face o tarta de morcovi super delicioasă. Chiar dacă vă sperie gândul de a folosi morcovul pe post de desert, lăsați prejudecățile deoparte și haideți să vedem de ce va avea o savoare deosebită. Vom face o compoziție pentru tartă din morcovi rași, la care vom adăuga zahăr brut, scorțișoară, zahăr vanilinat ș.a.m.d. Deci, nu ar avea cum să aibă un gust rău, ci mai degrrabă unul dulceag, fin vanilat.

Morcovii sunt unele dintre cele mai utilizate și apreciate legume din lume, parțial pentru că cresc relativ ușor și sunt foarte versatile într-o serie de mâncăruri și bucătării.

Majoritatea beneficiilor morcovilor pot fi atribuite beta-carotenului și conținutului mare de fibre. Această legumă este, de asemenea, o bună sursă de agenți antioxidanți. În plus, morcovii sunt bogați în vitamina A, vitamina C, vitamina K, vitamina B8, acid pantotenic, acid folic, potasiu, fier, cupru și mangan. Morcovii conțin doar 44 de calorii pe 100 gr.

Beneficiile morcovilor

Prevenirea bolii cardiace:

Într-un studiu menit să dezvăluie valoarea terapeutică a morcovilor, cercetătorii de la Laboratorul Gastrointestinal Wolfson din Edinburgh, Scoția au arătat că nivelul colesterolului scade cu 11% în medie dacă se iau 200 gr de morcovi cruzi pe zi timp de trei săptămâni. Colesterolul ridicat este un factor major pentru bolile de inima. Deoarece consumul regulat de morcovi reduce nivelul de colesterol, este o idee bună să consumați o doză sănătoasă de morcovi, pentru a preveni problemele legate de inimă.

Prevenirea degenerării maculare

Aceasta este o boală a ochilor comună în rândul vârstnicilor, care afectează funcția maculei. Cercetările au descoperit că persoanele care au consumat cea mai mare cantitate de beta-caroten au avut un risc de degenerare maculară cu mai puțin de 40% mai mic decât cei care au consumat mai puțin. Beta-carotenul se poate de asemenea separa printr-o reacție enzimatică pentru a forma provitamina A, adesea asociată cu capacitatea antioxidantă în raport cu viziunea. Prin urmare, morcovii sunt un dispozitiv de întărire a vederii.

Îmbunătățește vederea

Deficiența vitaminei A poate provoca o anumită dificultate în a vedea în lumină slabă. Deoarece morcovii sunt bogați în vitamina A, este bine pentru îmbunătățirea vederii și prevenirea condițiilor cum ar fi orbirea nocturnă în curs de dezvoltare pe măsură ce îmbătrânim.

Întărește sistemul imunitar

Morcovii conțin o serie de abilități antiseptice și antibacteriene care îi fac ideali pentru stimularea sistemului imunitar. Nu numai că morcovii sunt o sursă bogată de vitamină C, care stimulează activitatea celulelor albe din sânge, dar sunt și unele dintre cele mai importante elemente ale sistemului imunitar uman.

Îmbunătățește digestia

Morcovii, la fel ca cele mai multe legume, au cantitati semnificative de fibre dietetice in acele rădăcini portocalii și fibrele sunt unele dintre cele mai importante elemente in mentinerea unei bune sănătăți digestive. Fibrele ajută tranzitul și stimulează, de asemenea, mișcarea peristaltică și secreția de sucuri gastrice. În general, acest lucru reduce severitatea condițiilor cum ar fi constipația și vă protejează colonul și stomacul de diverse boli grave, inclusiv cancerul colorectal. Fibrele stimulează, de asemenea, sănătatea inimii, ajutând la eliminarea excesului de colesterol LDL din pereții arterelor și vaselor de sânge.

Deci, tarta de morcovi nu este doar un desert savuros, ci și un medicament pentru organismul nostru. Bucurați-vă de rețetă!

Print Friendly, PDF & Email

Be Social