Tarta cu pere

Tarta cu pere

Pentru că majoritatea dintre noi iubim dulciurile și totodată vrem să fim sănătoși, eu am căutat rețete pentru voi care se gătesc cât mai dietetic și cu gust. Așa a apărut rețeta de tartă cu pere, o rețetă ușoară, realizată de la început până la final de mâinile noastre, fără aluaturi din comerț.

Am folosit făina neagră pentru aluat, însă dacă nu vă place gustul atât de tare, atunci folosiți jumătate făină neagră, jumătate făină albă. Oricum, vom pune făină la aluat căt cuprinde, așa că cel mai ușor este să vă faceți o pungă specială de hârtie în care să aveți deja cantități egale de făină neagră și albă.

Deserturile cu fructe sunt extraordinare pentru noi și copii. În esență, în timp ce gătim mai putem ronțăi câteva un fruct crud și asta înseamnă foarte mult. O masă de fructe crude pe zi ne oferă energie, să nu mai vorbim de nutrienți, antioxidanți și vitamine. Așa că, nu uitați să mâncați măcar 3 fructe pe zi!

Perele sunt extraordinare din punct de vedere nutrițional. Ele vin încărcate cu beneficii – de la capacitatea de a lupta impotriva bolilor cronice prin furnizarea unui nivel ridicat de antioxidanți până la capacitatea lor de a reduce nivelul colesterolului, datorită conținutului ridicat de fibre.

Perele contin fitonutrienti speciali, inclusiv flavonoide anti-inflamatorii, polifenoli anticancer si flavonoide anti-îmbătrânire. Studiile privind nutriția perelor au legat consumul de fructe cu niveluri mai scăzute de constipație, pietre la rinichi, colesterol ridicat și chiar diabet.

Perele pot ajuta la scăderea inflamație, care este rădăcina celor mai multe boli, plus ca sunt unele dintre cele mai bune surse de fibre alimentare din toate fructele și ne oferă cantități mari de vitamina C, vitamina K si bor. În plus, nutriția perelor ajută la inversarea deficienței de cupru și a potasiului scăzut.

Din nou și din nou, vedem că cu cât mâncăm mai multe legume și fructe crude, cu atât este mai puțin probabil ca să câștigăm în greutate și astfel, luptăm pentru a ne menține sănătatea. Studiile longitudinale în rândul adulților supraponderali constată că o dietă bogată în fibre provenind din consumul de fructe și legume este asociată cu o creștere mai mică a greutății, probabil deoarece fructele și legumele sunt atât de nutritive și au un conținut redus de calorii. O pară este o gustare foarte bună, hidratantă și sățioasă – și este ușor să aruncați câte o pară în geantă și să o luați împreună cu voi la începutul unei zile obositoare.

Ca un aliment bogat in fibre, care oferă nutrienți esențiali, a mânca mai multe pere este o modalitate foarte bună de a preveni sau a trata probleme digestive. De fapt, adăugarea mai multor fibre la alimentația dvs. din alimente întregi este cel mai bun remediu pentru constipație naturală existentă. Ele aduc beneficii sănătății digestive din cauza pectinei găsite în pere, care este considerată a fi un diuretic natural și are un ușor efect laxativ.

La fel ca toate fructele, a mânca pere poate oferi o creștere rapidă a energiei înainte de un antrenament la sală. Perele sunt o sursă naturală de fructoză și glucoză pe care organismul o folosește rapid pentru a spori performanța fizică, concentrarea și rezistența, ceea ce face ca perele să fie gustări excelente înainte de antrenament. Aveți nevoie, de asemenea, de glucoză, după un antrenament fizic pentru a umple rezervele de glicogen și a ajuta la elasticitatea mușchiilor, deci luați în considerare o peră ca o sursă sănătoasă de proteine, ca o masă pre-antrenament sau o gustare după un exercițiu fizic.

Perele reprezintă principalul ingredient al tartei de astăzi. O să avem nevoie de 3-4 pere. Partea bună a desertului de astăzi este că nu o să lăsăm perele să iși piardă nutrienții prin fierbere, ci doar menține fructele in sos pe aragaz până la înmuierea lor. Astfel, vom avea și fibre și vitamine, dar și un gust aromat.

Poftă bună!

 

Print Friendly, PDF & Email

Be Social