Supa crema de gulii

Supa crema de gulii

Gulia este unul dintre cele mai bune alimente ce conține vitamina C, cu mai mult de 100% din vitamina C necesară zilnic consumând doar o gulie medie!  (140% DZR vitamina C)

Cercetările au arătat că conținutul fitochimic al guliei face ca aceasta să devină o sursă de energie atunci când vine vorba de lupta împotriva cancerului, a diabetului zaharat și a colesterolului ridicat, îmbunătățind în același timp funcția ficatului și a rinichilor.

Gustul de gulie este similar cu o tulpină de broccoli, dar mai blând și mai dulce. Unii descriu, de asemenea, gustul său undeva între ridiche și varză.  Gulia este un membru al aceleiași familii (Brassicaceae) al celor mai cunoscute tipuri de varză, varză de Bruxelles, broccoli și conopidă. Întreaga plantă de gulie este comestibilă mai puțin rădăcina ei subțire.

Ce beneficii ne aduce gulia?

  • Luptă împotriva cancerului    –     Componentele legumelor cruciferoase și-au demonstrat capacitatea de a opri creșterea celulelor canceroase, incluzând tumori ale sânului, endometrului, plămânului, colonului, ficatului, colonului și colului uterin.
  • Îmbunătățește sănătatea inimii   –   Dietele bogate în legume, cum ar fi cabraful, protejează împotriva bolilor cardiovasculare. Un studiu amplu al adulților cu vârsta cuprinsă între 25 de ani și 74 de ani a arătat că există o asociere inversă de aport de fructe și legume cu riscul bolilor cardiovasculare și mortalității de toate cauzele în populația generală a SUA.
  • Scade riscul de diabet și obezitate   –   Ca și alte fructe și legume, gulia conține cantități mari de apă și fibre, care pot spori sațietatea, pot reduce consumul de energie și, în consecință, pot scădea greutatea corporală. Deoarece obezitatea este unul dintre principalii factori de risc pentru diabetul zaharat de tip 2, prin prevenirea obezității prin intermediul unei alimentații sănătoase, inclusiv a unor legume cum ar fi gulia, puteți scădea indirect probabilitatea apariției diabetului.
  • Scade tensiunea arterială  –   În realitateputeți avea tensiune arterială crescută timp de ani de zile fără să știi, pentru că nu există întotdeauna simptome evidente. Una dintre cele mai bune metode naturale de scădere a tensiunii arteriale este prin dieta ta. O dietă sănătoasă bogată în legume, cum ar fi gulia este crucială atunci când vine vorba de scăderea tensiunii arteriale. Niveluri scăzute ale vitaminei C au fost asociate cu tensiune arterială crescută, precum și cu boala vezicii biliare, accident vascular cerebral, unele forme de cancer și arteroscleroză. Prin obținerea unei cantități suficiente de vitamina C din dieta ta prin consumul de fructe și legume, poți contribui la reducerea riscului de apariție a hipertensiunii arteriale și a altor probleme grave de sănătate.
  • Reduce proteina C reactivă     –   Proteina C reactivă este produsă în ficat și este un marker de sânge pentru inflamația din organism. Este unul dintre grupurile de proteine numite „reactanți de fază acută” care se extind ca răspuns la inflamația cauzată de boală.Un studiu publicat în Jurnalul American de Nutriție Clinică a investigat efectele aportului scăzut, mediu și ridicat de legume și fructe asupra markerilor funcțiilor imunitare, incluzând markerii nespecifici ai inflamației. Studiul a constatat că un aport ridicat de fructe și legume bogate în carotenoide, inclusiv gulia, reduce proteina C-reactivă din plasmă. Cu cât este mai scăzut nivelul de proteină C-reactivă, cu atât riscul este mai scăzut pentru bolile cardiovasculare și alte probleme grave de sănătate inflamatorie. Un alt motiv mare pentru a include o mulțime de gulii în dieta ta în mod regulat.

Încercați să consumați o gulie crudă de 2-3 ori pe săptămână și veți simți diferența: mai multă energie, sistemul imunitar este întărit.

Pentru cei care iubesc supele cremă, vreau să vă propun astăzi o supa cremă de gulii. Trebuie doar să fierbeți câteva gulii alături de alte legume, le blenduiți și pentru că totul ține de gust, la final vom adăuga niște ghimbir, nucșoară și piper. Să nu uitați nici de smântâna vegetală! Îi va da o textură cremoasă și fină și îi va oferi supei gustul perfect.  Pentru mai multe informații despre această smântână, vă invit să urmăriți articolul dedicat acestei rețete, pe care îl găsiți aici: http://traiestegateste.ro/recipe-items/smantana-vegetala/

Iată și rețeta supei creme de gulii:

Print Friendly, PDF & Email

Be Social