Sos de mure

Sos de mure

Murele se situează printre primele 10 alimente cu cea mai mare valoare antioxidantă.. Cu un scor ORAC de 5.347, aceste fructe mici oferă un număr puternic de antioxidanti cu fiecare mușcătură, ajutându-vă să luptați împotriva bolilor, să stimulați imunitatea și să vă mențineți sănătatea primară.

Acest fruct conține un inventar lung de substanțe nutritive vitale, multe dintre ele fiind găsite în cantități uriașe într-o singură porție, cum ar fi fibre, vitamina C, mangan și vitamina K – motiv pentru care beneficiile pentru sănătate ale murelor sunt atât de abundente.
Multe cercetări susțin teoria că murele și compușii lor extrași sunt agenți puternici de combatere a cancerului, fiind doar unul dintre multele beneficii pentru sănătate ale murelui.
Multe dintre beneficiile de sănătate ale murelor sunt legate de încărcătura lor antioxidantă ridicată, în special de cantitatea de compuși polifenoli pe care o conțin.
Murelele sunt bune pentru creier, deoarece acestea îl ajută să opereze la funcții de vârf și să îl protejeze de daune.
Murele sunt fructe antiinflamatoare, antioxidante și antibacteriane care luptă împotriva multor boli.

Unul dintre cele mai bine cercetate beneficii de sănătate ale murelor este capacitatea lor de a lucra ca un aliment de luptă împotriva cancerului. Aceasta se întâmplă cel mai probabil datorită antioxidanților puternici găsiți în mure. Murele conțin polifenoli, o clasă de antioxidanți cunoscuți pentru abilitățile lor de combatere a cancerului.

De exemplu, s-a constatat că un suc de mure proaspăt prezintă efecte de prevenire a tumorii pulmonare umane. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/15572301

Vitamina K poate fi, de asemenea, un factor în proprietățile anti-cancer ale murelor. O porție de mure are peste o treime din valoarea zilnică recomandată a vitaminei K, care contribuie la prevenirea și combaterea cancerului de prostată, colon, stomac, nazal, oral și hepatic.

Inflamația este la baza majorității bolilor. Procesul natural al inflamației face parte din apărarea organismului împotriva celulelor dăunătoare, dar dieta vestică este în mod special predispusă la încurajarea inflamației cronice, care provoacă boli. Murele provoacă în mod natural o reducere a inflamației și permit proceselor corpului să se întâmple așa cum ar trebui.

Consumul de mure în jurul perioadei de ciclu menstrual poate ajuta la reducerea crampelor și a altor simptome ale sindromului premenstrual.
Murele ajută, de asemenea, inima ta să funcționeze bine și pielea să rămână sănătoasă.
Este important să cumpărați mure organice ori de câte ori este posibil, deoarece acesta este cel mai bun mod de a menține integritatea nutrienților atunci când le consumați.

Există numeroase moduri de a servi murele: sucuri, smoothie-uri, prăjituri raw vegane sau înghețate. Pentru astăzi, o să vă dau o rețetă simplă, perfectă pentru micul dejun. Sosul de mure se prepară rapid și nu conține decât foarte puțin zahăr ceea ce îl face perfect chiar și pentru cei care încearcă o cură de slăbire. Acest sos se poate pun peste cereale la micul dejun și astfel, aveți o masă bogată în fibre, nutrienți și vitamine.

Print Friendly, PDF & Email

Be Social