Milkshake in 2 variante sanatoase (din lapte de caju si din lapte de migdale)

Milkshake in 2 variante sanatoase (din lapte de caju si din lapte de migdale)

Când ieșim în oraș cu prietenii, parcă nu putem spune „nu” unui milkshake. Și asta datorită gustul său fin și răcoritor.

Un milkshake este o băutură dulce și rece, care este făcută, de obicei, din lapte, înghețată sau lap te glazurat, precum și arome sau îndulcitori, cum ar fi  sosul de caramel, siropul de ciocolată sau siropul de fructe.

Dar dacă vrei să renunți la consumul de lactate, trebuie să știi că există chiar 2 alternative sănătoase și delicioase:

1. Milkshake cu lapte de caju

2.Milkshake cu lapte de migdale

Ambele variante sunt sățioase și îți oferă energie, fiindcă au în conținutul lor și fructe. Și de data asta, chiar nu trebuie să ne îngrijorăm dacă merge să consumăm lapte cu fructe. Laptele din caju sau migdale lucrează perfect în combinație cu fructele, chiar potențând nutrienții lor. Și încă ceva- scăpăm de grăsimi nesănătoase și zahăr, ceea ce este cu adevărat minunat. În schimb, ne luăm porția de vitamine și vom avea numeroase beneficii.

Ca să stabilești care e cea mai bună variantă pentru sănătatea ta, ai aici informații despre caju și migdale.

Caju-ul a apărut recent în bucătăriile raw vegane, ca principal ingredient- sosuri, brânză, lapte vegetal, prăjituri, torturi.

Arborele de caju este acum cultivat pe scară largă în regiuni tropicale din întreaga lume, în special în unele părți din India, Nigeria, Vietnam, Coasta de Fildeș și Indonezia. „Caju” derivă din cuvântul portughez pentru fructul pomului de caju, care se traduce în portugheză la „nuci care se produc singure”.

Nu numai că sunt unele dintre cele mai bune gustări și cele mai versatile nuci, dar ele sunt pline de beneficii pentru sănătate. Beneficiile nutriției cu caju includ capacitatea de a îmbunătăți sănătatea inimii, de a susține funcționarea sănătoasă a creierului și de a îmbunătăți digestia și absorbția nutrienților. În plus, ar putea chiar să vă ajute să pierdeți în greutate.

1. Combate bolile cardiace
Consumul frecvent de caju poate contribui la scăderea riscului pentru multe dintre cele mai mari riscuri asociate bolilor de inimă, incluzând colesterolul ridicat, hipertensiunea arterială și obezitatea. Se crede că aceste nuci de caju au efecte benefice asupra nivelurilor de stres oxidativ, inflamației și activității vasculare / arteriale care promovează o inimă sănătoasă.

2. Te scapă de pietre biliare

Unele cercetări au descoperit că consumul de nuci săptămânal, inclusiv caju, poate ajuta la scăderea riscului de a avea pietre biliare. Pietrele biliare sunt asociate cu niveluri de colesterol sănătoase; Acestea sunt cauzate de colesterolul dur, rezultatul fiind prea mult colesterol prezent în bilă, care circulă prin tractul digestiv.

3. Ajută la pierderea în greutate sau la întreținere
Nucile au un continut ridicat de grăsime – caju-ul e fabricat din aproximativ 46% grasime – dar sunt si foarte nutritive si ofera o multime de minerale importante si acizi grasi care sustin pierderea in greutate. Caju  vă poate ajuta să vă simțiți mai plini după o masă, ceea ce este benefic pentru reducerea poftelor alimentare, supraalimentarea și consumul de gustări nesănătoase. În general, grăsimile măresc absorbția nutrienților vitaminelor liposolubile precum vitamina A și vitamina D.

4. Menține sănătatea oaselor

Efectele alimentației cu caju includ îmbunătățirea sănătății osoase datorită prezenței calciului, magneziului și potasiului, împreună cu un aport scăzut de sodiu. Acestea sunt asociate cu protecția împotriva demineralizării osoase. Caju este de asemenea un bun furnizor de vitamina K.

5. Reduce durerea de cap

Caju contribuie la susținerea funcțiilor creierului și îmbunătățește circulația sângelui în timp ce scade tensiunea arterială. Nucile furnizează, de asemenea, fitosteroli pe bază de plante, care sunt benefice pentru reducerea duratei și a apariției durerilor de cap.

Beneficii migdale

Migdalele sunt lăudate în întreaga lume și sunt folosite în numeroase moduri diferite: consumate crude ca o gustare sănătoasă; ca ingredient de bază în untul de migdale, lapte de migdale sau făină de migdale; Și chiar în multe loțiuni corporale și parfumuri.

Reducerea colesterolului este cel mai renumit beneficiu pentru sănătate al migdalelor, dar există multe alte beneficii vitale pentru sănătate. Migdalele au un conținut scăzut de acizi grași saturați, bogați în acizi grași nesaturați și conțin fibre de umplere, antioxidanți unici și protectori de fitosterol, precum și proteine vegetale.

1. Ajută la prevenirea bolilor de inimă și a atacurilor de cord

Migdalele furnizează în mod special flavonoide antioxidante, compuși pe bază de plante prezenți în coaja migdalelor care lucrează cu vitamina E pentru a îmbunătăți sănătatea arterei și a reduce inflamația.

Ele dețin, de asemenea, elemente nutritive cheie pentru sănătatea inimii, inclusiv arginină, magneziu, cupru, mangan, calciu și potasiu. Studiile arată că migdalele au un efect consistent „scăzut” al colesterolului LDL, mai ales la persoanele cu colesterol ridicat și diabet.

2. Mențin sănătatea pielii
Migdalele sunt o sursă excelentă de vitamina E și alți antioxidanți care hrănesc pielea și reduc semnele de îmbătrânire. Cercetările recente au constatat că migdalele conțin concentrații ridicate de antioxidanți catechină, epicatechină și flavonol, inclusiv quercetin, kaempferol și izoramnetin – compuși care luptă împotriva cancerului de piele și a daunelor prin inversarea stresului oxidativ dintr-o dietă săracă, poluare și expunerea la lumină UV. Grăsimile sănătoase ale migdalelor, plus capacitatea acestora de a îmbunătăți circulația, ajută de asemenea la menținerea hidratării pielii și a capacității mai bune de vindecare a rănilor.

3. Ajută la controlul nivelurilor de zahăr din sânge și la prevenirea diabetului
Migdalele, bogate în grăsimi sănătoase, ajută la încetinirea ratei la care glucoza (zahărul) este eliberată în sânge. În plus față de administrarea zahărului din sânge și prevenirea rezistenței la insulină, beneficiile consumului de migdale includ capacitatea de a scădea alte riscuri comune ale diabetului zaharat.

4. Ajută la scăderea în greutate și la prevenirea supraîncălzirii corporale
Grăsimile sănătoase și fibrele dietetice ajută la scăderea în greutate pentru că vă ajută să vă simțiți plini, ceea ce împiedică consumul de gustările nesănătoase. Deși fructele cu coajă lemnoasă sunt bogate în grăsimi și calorii, ele prelungesc sentimentul de sațietate după ce mâncați și păstrează zahărul din sânge mai stabil decât mesele cu conținut scăzut de grăsimi.

5. Susțin funcționarea unui creier sănătos
Migdalele sunt adesea considerate unul dintre cele mai bune alimente pentru creier. Migdalele sunt oarecum unice în faptul că ele conțin riboflavină și L-carnitină, două substanțe nutritive cheie capabile să afecteze pozitiv activitatea neurologică și să prevină declinul cognitiv. Acesta este motivul pentru care adulții, în special persoanele în vârstă, sunt încurajați să mănânce nuci de câteva ori pe săptămână – deoarece acestea sunt asociate cu o reducere a riscului de inflamație care poate provoca tulburări cerebrale, inclusiv demența și boala Alzheimer.

6. Pot ajuta la lupta împotriva cancerului și a inflamației
Migdalele conțin gama-tocoferol, un tip de vitamina E, care acționează ca un puternic antioxidant, combătând distrugerea radicalilor liberi și stresul oxidativ care sunt legate de cancer. Multe studii găsesc o legătură între consumul de nuci și prevenirea cancerului, inclusiv un risc redus pentru cancerul de colon, prostată și de sân.

7.  Ajută la menținerea sănătății stomatologice și a oaselor
Migdalele sunt o sursă bună de oligoelemente, inclusiv magneziu și fosfor, care este un nutrient esențial pentru construirea și menținerea dinților și a oaselor puternice. Consumând migdale, crește capacitatea organismului de a ajuta la prevenirea cariilor dentare, reduce riscul de fracturi osoase și luptă împotriva osteoporozei.

Cum consumăm migdalele?

Migdalele conțin acizi grași naturali și uleiuri care sunt sensibile la căldură ridicată, astfel încât atunci când sunt foarte prelucrate, este posibil ca aceste uleiuri să devină nesănătoase. De exemplu, atunci când migdalele sunt prăjite, ele sunt de obicei înmuiate în uleiuri hidrogenate sau modificate genetic, grăsime care este dăunătoare și promovează bolile de inimă.

Ca regulă generală, cu cât există mai puțină prelucrare a migdalelor, cu atât este mai bine. Migdalele prăjite sunt probabil mai puțin benefice decât migdalele crude.

Un pas care poate duce la creșterea conținutului de nutrienți al migdalelor este înmuierea și germinarea acestora. Înmuierea și germinarea migdalelor elimină unii dintre antinutrienții lor naturali, care împiedică organismul să absoarbă câteva minerale. Îmi place să înmoi migdalele peste noapte, timp de 12 ore într-un castron mare, acoperindu-le cu apă și clătindu-le în dimineața următoare.

Rețetele celor 2 milkhake-uri  în format video aici:  

PS: Nu uitati să adăugați și puțină gheață la milkshake, dacă îl vreți mai răcoritor. 🙂

Print Friendly, PDF & Email

Be Social