Mere coapte cu inghetata

Mere coapte cu inghetata

Nimic nu se compară cu o înghețată răcoritoare cu căpșuni într-o zi fierbinte de vară. Dacă ți-aș spune că nu e așa de rău pentru tine, la urma urmei? De fapt, dacă este consumată cu moderație, înghețata are unele beneficii surprinzătoare pentru sănătate.  Înghețata este deliciul oricărui copil pe timpul verii și de ce să nu recunoaștem, și plăcerea noastră, a adulților.

Istoricul înghețatei

În secolul al V-lea î.Hr., grecii antici mâncau zăpadă amestecată cu miere și fructe în piețele din Atena. Tatăl medicinei moderne, Hippocrates, i-a încurajat pe pacienții din Grecia antică să mănânce gheață „, deoarece ameliorează sucurile de viață și sporește bunăstarea.”

Prima rețetă în limba franceză pentru înghețată aromată apare în 1674.  Rețetele lui Massialot au ca rezultat o textura grosolană deși Latini susține că rezultatele rețetelor sale ar trebui să aibă o consistență fină de zahăr și zăpadă.

Înghețata a devenit populară și ieftină în Anglia la mijlocul secolului al XIX-lea, când emigrantul elvețian Carlo Gatti a înființat primul stand de înghețată în afara gării Charing Cross în 1851. A vândut cupe de înghețată în forme de scoici pentru un ban.

Prima mențiune a cornetului utilizat ca recipient pentru înghețată este în cartea doamnei A.B. Marshall ” Book of Cookery” din 1888. Rețeta ei pentru „Cornet cu cremă” spune astfel: „cornetele erau făcute cu migdale și coapte în cuptor, fără a fi presate de un fier.”

Înainte de dezvoltarea refrigerării moderne, înghețata era un lux rezervat pentru ocazii speciale. Era destul de laborioasă. Gheața a fost tăiată din lacuri și iazuri în timpul iernii și depozitată în găuri în pământ sau în case din lemn sau din cărămidă, izolate cu paie.

Beneficii

Te face să zâmbești.
Te intrebi de ce te simți atât de bine de fiecare dată când mănânci o înghețată? Nu este doar pentru că are un gust delicios. Un studiu a constatat că o lingură de înghețată de fapt te face fericit. Cercetătorii din cadrul Institutului de Psihiatrie din Londra au urmărit activitatea creierului consumatorilor de înghețată vanilie. De îndată ce participanții au înghiți înghețată, au văzut un efect imediat asupra unei zone a creierului numită cortexul orbitofrontal, un centru de plăcere care se activează atunci când oamenii se bucură de ei înșiși.

Te poate ajuta la combaterea infertilității.
Iată un motiv pentru care femeile ar dori să consume înghețată: Un studiu al Harvard publicat în revista Human Reproduction sugerează că consumul de lapte integral sau de înghețată vă poate îmbunătăți șansele de a avea un copil. Studiul a analizat obiceiurile alimentare ale a peste 18.000 de femei cu vârste cuprinse intre 24 si 42 de ani. Femeile care au mancat inghețată de două sau mai multe ori pe saptamană au avut un risc de infertilitate mai mic de 38% față de femeile care au mâncat inghețată mai putin de o data pe saptamană.

Dacă stăm să ne gândim și înlocuim laptele normal cu lapte de caju, în loc de zahăr folosim îndulcitori sănătoși, cum ar fi mierea sau siropul de arțar și în loc de grăsimi saturate folosim unt de cacao și unt de cocos, atunci avem de a face cu o înghețată chiar sănătoasă.

Pe lângă rețeta de înghețată sănătoasă, am ales să folosesc pentru acest desert și mărul copt.  Este recomandat să consumaţi această îngheţată, în cantităţi mici, pentru că are multe calorii.

Print Friendly, PDF & Email

Be Social