Guacamole (pasta de avocado)

Guacamole (pasta de avocado)

Sigur ați mai auzit de guacamole. Poate sună mai sofisticat, pentru că e în limba spaniolă, dar în esență este doar o pastă de avocado, care diferă puțin în funcție de ingredientele adăugate pe lângă avocado: iaurt, usturoi, roșii și multe alte mirodenii.

Origini guacamole

În anii 1500, aztecii au numit această pastă de avocado „ahuaca-mulli”, care se traduce într-un amestec de avocado sau sos de avocado. Destul de creativ, nu? Desigur, secretul nu a rămas mult timp cu aztecii. Spaniolii au întâlnit poporul aztec și ahuaca-mulli în timp ce explorau Lumea Nouă și au vrut să îl prepare și acasă. Din nefericire, avocado nu este nativ în Europa, astfel că a existat o problemă atunci când încercau să recreeze acest sos pentru prieteni și familie atunci când s-au întors în Spania. De-a lungul timpului, guacamole a rămas în America de Nord și de Sud.

Aztecii credeau că este un afrodiziac natural, cu mai multe grăsimi monosaturate sănătoase și proteine mai multe decât în alte fructe disponibile, avocado a fost vital pentru dieta lor. Avocado are aproape 20 de vitamine și minerale și au fost găsite pentru a ajuta la gestionarea problemelor cardiace și a colesterolului pentru unii oameni.

Avocado n-ar trebui sa lipsească din hrana zilnică. Guacamole este super ușor de preparat și avocado își păstrează toți nutrienții pentru că rămâne crud.

Unii spun că avocado ar trebui să fie clasat printre primele cinci alimente sănătoase de pe planetă.

Avocado este cu adevărat un fruct uimitor din multe motive, dar până de curând nu am știut. Ani de a rândul am fost speriați de alimentele care conțin grăsimi și astfel mulți au trecut pe lângă avocado fără să-l bage în seamă. Astăzi – datorită, în parte, dietei cu alimente ce conțin grăsimi naturale sănătoase – știm că beneficiile consumului de avocado includ grăsimi critice și sănătoase, pe lângă multe altele: antioxidanți diferiți, minerale multiple și vitamine.

În ceea ce privește caloriile, un avocado de mărime medie are aproximativ 215 calorii. Dar nu lăsa asta să te sperie. Din cauza conținutului de grăsimi sănătoase, fibre și conținuturi fitochimice, acest aliment nutritiv foarte dens ar trebui să vă ajute să pierdeți din greutate.

Ce conține mai exact fructul de avocado astfel încât este necesar în fiecare zi?

– Grăsimile monosaturate – sunt descrise pentru a inversa rezistența la insulină și pentru a regla nivelul zahărului din sânge, avocado și uleiul de avocado sunt unele dintre cele mai bogate surse de grăsimi mononesaturate din lume! Spre deosebire de grăsimile saturate sau „rele”, ele sunt de fapt bune pentru tine și ajută inima și creierul. Sunt principala formă dietetică de grăsimi din dieta mediteraneană, care de zeci de ani a fost legată de protecția împotriva bolilor de inimă, a cancerului, a declinului cognitiv și a multor alte tulburări.
– Carotenoizii – Avocado conține acid oleic, o grăsime mononesaturată care poate îmbunătăți memoria și activitatea creierului. Acidul oleic, la rândul său, ajută corpul cu absorbția carotenoidă. Carotenoizii sunt compuși chimici care dau anumitor fructe și legume culoarea lor galben strălucitoare, portocalii sau roșii. Beta-carotenul este unul dintre cele mai comune carotenoide. Beneficiile carotenoidelor includ scăderea inflamației, promovarea creșterii și dezvoltării sănătoase și creșterea imunității, printre altele.
– Vitaminele A, E și K solubile în grăsimi – Corpul nostru nu numai că necesită funcționarea corectă a acestor vitamine, ci și funcționează împreună cu mineralele esențiale (magneziu și zinc) pentru a influența factorii metabolici (cum ar fi dioxidul de carbon și hormonul tiroidian).

– Vitaminele B și C solubile în apă – nu știu sigur dacă știți acest lucru, dar vitaminele din complexul B și vitamina C nu sunt stocate în corpul vostru. Asta înseamnă că trebuie să le refaceți în fiecare zi. Avocado este unul dintre cele mai bune alimente cu vitamina C și surse de vitamine B, care îmi amintește de o vorbă înțeleaptă: „Un avocado pe zi îl ține departe pe medic!”
– Minerale importante (cum ar fi magneziu, potasiu, fier și cupru) – Un fapt interesant pe care mulți oameni nu-l cunosc este că ar trebui să mănânci două banane pentru a obține conținutul de potasiu dintr-un avocado întreg, ceea ce face avocado o sursă excelentă pentru a preveni scăderea potasiului din organism.
– Încărcături de fibre – Avocado conține fibre mai solubile decât cele mai multe alimente și ajută la stabilizarea nivelului zahărului din sânge, facilitează regularitatea intestinului și menține un control adecvat al greutății.
– Proteine ​​- Avocado sunt pe lista celor mai bune alimente cu proteine. Având cel mai mare conținut de proteină si cel mai mic conținut de zahăr din orice fruct, avocado oferă un echilibru unic pentru a construi masa musculară slaba și a arde grăsimile.
– Antioxidanți fitochimici (cum ar fi beta-sitosterol și luteină) – Pentru a vă proteja împotriva diferitelor boli, cum ar fi degenerarea maculară și cataracta, este o idee bună să consumați o dietă bogată în fitochimici, cum ar fi avocado. Antioxidantele fitochimice previne leziunile oxidative (numite si radicalii liberi) care au puterea de a schimba ADN-ul si de a duce la mutatii celulare.

Print Friendly, PDF & Email

Be Social