Gem de zmeura

Gem de zmeura

Zmeura este o sursă excelentă de vitamina C, mangan și fibre dietetice. Acestea sunt, de asemenea, bogate în vitamine B, acid folic, cupru și fier. Aceste fructe au o mare concentrație de rezistență antioxidantă. Acest lucru se datorează concentrației sale ridicate de acid ellagic, antociani, acid galic, quercetin, cianidine, catechine, pelargonidine, kaempferol și acid salicilic. Astfel, zmeura poate fi considerată unul dintre cele mai bune tratamente naturale pentru cancer.

Beneficiile zmeurei
1. Ajută la scăderea în greutate: Acest fruct este bogat în fibre dietetice și mangan. Fibrele ajută la încetinirea procesului digestiv astfel încât să vă simțiți plini mai mult timp. Manganul vă menține rata metabolică ridicată și, prin urmare, arde grăsimi. Dacă sunteți în căutarea unui mod delicios și eficient de a pierde în greutate, zmeura poate fi cea mai bună opțiune naturală.

2. Reduce ridurile: Zmeura funcționează excelent în cazul ridurilor. Aceasta poate fi folosită ca o mască naturală. De asemenea, protejează pielea de razele soarelui. Puterile antioxidante ale vitaminei C reduc efectiv petele de vârstă și decolorare. Completând ridurile minore, zmeura vă poate ajuta să vă recăpătați aspectul tineresc. Ea poate fi folositâ în măști faciale pentru o piele strălucitoare. Trebuie doar să amestecați 1 ceașcă de iaurt simplu și 2 cesti de zmeură proaspătă, apoi amestecați amestecul până când devine complet fin. Aplicați amestecul pe întreaga față și mențineți-l timp de 15 minute. Apoi spălați cu apă călduță.

3. Împiedică degenerarea maculară: Trei porții de zmeură pe zi se pot dovedi a fi un remediu natural genial pentru degenerescența maculară. Degenerarea maculară este o afecțiune medicală legată de vârstă care afectează viziunea dumneavoastră. Puteți adăuga aceste fructe de pădure la cerealele de dimineață sau la iaurtul de prânz. Puteți modifica gustul și aspectul oricărei salate verde cu o mână de zmeură proaspătă și un plus de oțet balsamic. De asemenea, puteți amesteca zmeura cu o lingură de miere și un pahar lapte de soia cu vanilie, apoi înghețați acest amestec timp de 20 de minute și gata inghețata. Garnisiți cu menta și bucurați-vă de un desert sănătos.

4. Previne cancerul: Studii recente au sugerat că zmeura poate avea proprietăți de stopare a cancerului. Unele cercetări au fost făcute pe animale și au ajuns la concluzia că zmeura are potențialul de a obstrucționa proliferarea celulelor canceroase și dezvoltarea tumorilor în diferite părți ale corpului, inclusiv în colon.

5. Promovează sănătatea optimă: Zmeura, murele și strugurii negrii au toate enzimele metaloproteinazei. Acestea sunt esențiale pentru dezvoltarea și reînnoirea țesuturilor, totuși, dacă acestea sunt produse în cantități anormal de mari, ele pot acționa ca un catalizator pentru dezvoltarea cancerului. Au cantități mari de vitamină C, riboflavină, folat, magneziu, mangan, niacină, potasiu și cupru. Acest lucru le face un fruct complet pentru a oferi sănătate completă.

Consumați zmeură în variantă naturală cât de mult! Pentru că sezonul zmeurei nu durează prea mult, ar trebui să profităm la maxim de aceste fructe acrișoare. Dacă totuși avem în grădină mai multă zmeură sau ne rămâne in frigider, nu ezitați să faceți un gem de zmeură- vă va prinde extrem de bine la iarnă sau primăvară. Gemul de zmeură este o variantă care are destule calorii, datorită conținutului de zahăr. Așadar, consumați cu prundență.

Print Friendly, PDF & Email

Be Social