Crema de mei cu fructe pentru micul dejun

Crema de mei cu fructe pentru micul dejun

Mulți cunosc meiul doar ca hrană pentru păsările lor preferate, precum papagalii. Puțini știu însă că meiul este un aliment bogat în nutrienți esențiali pentru organismul uman. De exemplu, meiul conține impresionante niveluri de amidon, conținut foarte ridicat de vitamina B, precum și calciu, fier, potasiu, zinc, magneziu, fără a mai vorbi de faptul că este o sursă sănătoasă de grăsimi esențiale în organism. Mai mult decât atât, meiul are niveluri semnificative de proteine și fibre dietetice care contribuie la chiar mai multe beneficii de sănătate ale acestei cereale importante!

Meiul oferă o mulțime de substanțe nutritive, are o aromă dulce de nuci și este considerat unul dintre cele mai digerabile și mai puțin alergice cereale disponibile. Este una dintre puținele cereale care alcalinizează corpul.

Hunzașii. care locuiesc într-o zonă îndepărtată a munților Himalaya și sunt cunoscuți pentru sănătatea și longevitatea lor – se bucură de mei ca bază în dieta lor. Un lucru interesant de știut este că meiul a fost principala cereală din China înainte de orez. De ce crește durata vieții această cereală? Iată câteva dintre beneficii:

1. Meiul hidratează colonul pentru a preveni constipația. El acționează ca un prebiotic, hrănind microflora intestinală.

2. Sunt sigură că nu știați că meiul conține serotonină. Ce este serotonina? Se consideră că aceasta contribuie la starea de bine și fericire a oamenilor. De aceea, meiul ne va face să ne simțim mai bine cu noi înșine.

3. Meiul este un carbohidrat inteligent cu multe fibre și zaharuri simple. Din această cauză are un indice glicemic relativ scăzut și s-a dovedit că produce niveluri mai scăzute ale zahărului din sânge decât grâul sau orezul.

4. Magneziul din mei poate ajuta la reducerea efectelor migrenei și atacurilor de inimă.

5. O echipă de biochimiști a analizat activitatea antioxidantă a meiului și au ajuns la concluzia că toate soiurile de mei prezintă o activitate antioxidantă mare.

6. Conținutul ridicat de proteine al lui meiului (15%) este o adăugare substanțială la o dietă vegetariană.

Meiul poate crește în zone relativ infertile, este rezistent la secetă și se maturizează într-un timp foarte scurt; este excelent pentru creșterea în zonele mai puțin dezvoltate din punct de vedere agricol.

Meiul se poate servi atât la micul dejun, cât și la prânz ca garnitură. De exemplu, puteți adăuga la tocana de legume niște mei și totul va fi mult mai nutrivit și sățios. De asemenea, puteți adăuga mei în salate pentru a adăuga un plus de proteine. Puteți chiar folosi făină de mei pentru a prepara pâinea integrală.

Atenție! Meiul conține cantități mici de substanțe goiterogenice care limitează absorbtia de iod a tiroidei. „Inhibitorii funcției tiroidiene” pot provoca rupturi atunci când sunt consumați în cantități mari; acest lucru poate explica corelația dintre consumul de mei și incidența buruienilor în țările în curs de dezvoltare în care meiul reprezintă o parte semnificativă a dietei. De aceea, consumați meiul cu moderație, cel puțin o dată pe săptămână.

M-am gândit să vă arăt cât de ușor este să pregătești un mic dejun gustos și pline de fibre.Așa că, am să vă dau o rețetă de cremă de mei sau terci de mei cum ar spune bunicii noștri.

Print Friendly, PDF & Email

Be Social