Crema de banane cu cereale (granola) si migdale

Crema de banane cu cereale (granola) si migdale

Micul dejun dă startul  metabolismului, ajutându-vă să ardeți calorii pe tot parcursul zilei. De asemenea, vă oferă energia de care aveți nevoie pentru a îndeplini sarcinile zilnice și vă ajută să vă concentrați la locul de muncă sau la școală. Acestea sunt doar câteva motive pentru care este cea mai importantă masă a zilei.

Multe studii au legat micul dejun de o sănătate mai bună, inclusiv o mai bună memorie și concentrare, niveluri mai scăzute de colesterol „rău”, și șanse mai mici de a face diabet zaharat, boli de inimă, și de a fi supraponderali.

Este greu de spus, totuși, dacă micul dejun aduce aceste beneficii de unul singur sau oamenii care îl mănâncă au deja un stil de viață mai sănătos. Dar un lucru e clar: Dacă trecem peste micul dejun, ne putem da peste cap ritmul corpului între activitățile de post și apoi mâncat.

Micul dejun, de asemenea, vă oferă șansa de a obține unele vitamine si substante nutritive din alimente sănătoase, cum ar fi lapte, cereale și fructe. Dacă nu-l mâncați,nu puteți obține toate substantele nutritive de care organismul tău are nevoie. Mulți oameni sar peste micul dejun, deoarece se grăbesc să-și înceapă ziua, să plece la serviciu. Asta-i o greșeală. Aveți nevoie de alimente în corp cu mult timp înainte de prânz. Dacă nu mâncați la îinceputul zilei, s-ar putea să vi se facă atât de foame mai târziu că veți mânca ce veți găsi la îndemână: cel mai probabil o gustare cu un conținut ridicat de grăsimi sau alimente bogate în zahăr.

Cercetatorii au descoperit că, în medie, oamenii care mănâncă micul dejun sunt mai slabi decât cei care nu o fac. Asta ar putea fi, deoarece consumul de alimente cu proteine și fibre dimineața menține apetitul în șah pentru restul zilei.

Uneori, copiii nu ar vrea să mănânce dimineața, dar este important ca aceștia să o facă. deoarece corpurile lor în creștere au nevoie de substanțe nutritive și de combustibil.

Copiii care nu mănâncă micul dejun nu se pot concentra prea bine și devin mai obosiți la școală. Ei pot fi, de asemenea, irascibili sau neliniștiți. Și nu doar starea lor de spirit poate avea de suferit. Munca lor din timpul școlii va fi afectată. Un studiu a arătat că copiii care au mâncat micul dejun au avut scoruri mai mari de testare decât cei care nu au mâncat nimic. Majoritatea copiilor nu primesc toate vitaminele și mineralele de care au nevoie doar de la masa de prânz și cină. Copiii care sar peste micul dejun sunt mai susceptibili să mănânce junk food in timpul zilei și să devină supraponderali.

În cazul în care copilul vostru nu vrea să mănânce dimineața acasă, faceți-i un pachet pe care îl poate consuma pe drum, la școală sau între clase. Optați pentru fructe, nuci sau un sandwich cu pâine integrală, unt de arahide, gem și banane.

Dar noi, adulții, ce să mâncăm? se întreabă mulți. Majoritatea românilor își iau repede din drumul spre serviciu o merdenea sau covrigi și o cafea. Încercați, totuși, să vă dezobisnuiți de acest obicei. Cea mai bună variantă pentru micul dejun este un amestec de alimente care au glucide, proteine, grăsimi sănătoase și fibre. Carbohidrații vă vor da energie imediat, iar proteinele vor interveni și ele mai târziu. Fibrele te fac să îți simți stomacul plin.

Așadar, încercați cerealele integrale (fulgi de grâu, ovăz, porumb), lapte de soia și fructe, sau un smoothie făcut din iaurt dietetic, fructe și o linguriță de tărâțe. Nucile sau batoanele de cereale sunt, de asemenea, opțiuni la îndemână.

Eu m-am gândit să vă arăt cum este un mic dejun sănătos cu cereale, migdale si cremă de banane.Aveți aici video cu fiecare pas, iar mai jos puțeti citi ingredientele și instrucțiunile. Poftă bună!

 

 

 

Print Friendly, PDF & Email

Be Social

Related Recipes