Burgeri de fasole rosie

Burgeri de fasole rosie

Chef Liliana lucrează la restaurantul vegetarian Veg up, situat in zona mall-ului Promenada din București. Pentru noi, cei grăbiți și obișnuiți cu fast-food, a pregătit o rețetă specială. Burgerul de fasole roșie. Este o rețetă simplă și foarte gustoasă. Poate să o facă oricine și nu necesită prea mult timp. Vă trebuie neapărat 2 cutii de fasole roșie, 2 cepe, maioneza vegetală și chifle. Restul sigur găsiți prin casă.

Boabele de fasole roșie sunt o sursă foarte bună de fibre, care ajută la scăderea colesterolului, la fel ca orice fasole. În plus față de scăderea colesterolului, conținutul ridicat de fibre din fasolea roșie previne creșterea nivelului zahărului din sânge prea rapid după masă, făcând din aceste boabe o alegere deosebit de bună pentru persoanele cu diabet zaharat, rezistența la insulină sau hipoglicemia.

Atunci când sunt combinate cu cereale integrale, cum ar fi orez, fasolea asigură proteine ​​de înaltă calitate, fără grăsimi. Dar asta este doar o mică parte din ce are de oferit fasolea roșie. Boabele de fasole roșie sunt o excelentă sursă de minerale.

În plus față de furnizarea carbohidraților complexi cu arderea lentă, boabele de fasole roșie vă pot mări energia ajutând la refacerea depozitului de fier. În special pentru menstruația femeilor, care prezintă un risc mai mare pentru deficitul de fier, o creștere a stocurilor de fier cu ajutorul fasolei roșii este o idee bună – mai ales că, spre deosebire de carnea roșie, o altă sursă de fier, fasolea roșie are calorii scăzute și practic sunt lipsite de grăsimi. Fierul este o componentă integrală a hemoglobinei, care transportă oxigenul din plămâni în toate celulele corpului și face parte, de asemenea, din sisteme enzimatice cheie pentru producerea metabolismului energetic. Și rețineți: dacă sunteți însărcinată sau alăptați, nevoile voastre de fier cresc. Copiii și adolescenții au, de asemenea, o nevoie crescută de fier.

Burgerul de fasole roșie este o rețetă sănătoasă cu care veți uimi familia voastră!

Print Friendly, PDF & Email

Be Social