Briose cu fulgi de migdale

Briosele sunt specialități dulci din patiseria franceză. Rețeta originală se face cu unt și ouă, ceea ce îi conferă o textură pufoasă și cremoasă.  În Evul Mediu , doar cei bogați și nobilimea putea consuma brioșe, fiindcă untul era considerat un aliment fin și scump. O taxă era impusă celor care cumpărau unt.

În timp, gusturile și civilizațiile s-au schimbat, dar brioșele au rămas la fel de îndrăgite. La micul dejun cu ceai ori cafea, după prânz ca desert, oricând sunt binevenite.

Înainte nu le găseam decât la magazin. Acum, cu ajutorul formelor de prăjituri, le putem coace chiar la noi acasă. Important este să găsim ingredientele potrivite gusturilor noastre.

De data aceasta, am ales să gătesc brioșe cu fulgi de migdale.

Migdalele sunt pline de vitamine, minerale, proteine și fibre și sunt asociate cu o serie de beneficii pentru sănătate. Doar un pumn de migdale conține o optime din nevoia noastră zilnică de proteine.

Migdalele pot fi consumate ca atare, crude sau prăjite; acestea sunt disponibile tăiate, sub formă de fulgi, migdale, ca făină, ulei, unt sau lapte de migdale.

Fulgii de migdale se pot găsi în magazinele naturiste și pot fi folosiți pentru decorarea deserturilor preferate.

Așadar, vă invit să urmăriți această rețetă de brioșe. Nu uitați, găsiți varianta scrisă a rețetei puțin mai jos.

Print Friendly, PDF & Email

Be Social